Αντρες με τατουάζ ή όχι ; Τι προτιμούν οι γυναίκες

Οι γυναίκες, φαίνεται να προτιμούν για συντρόφους, τους άντρες χωρίς τατουάζ, σύμφωνα με έρευνα.
Αν και οι άντρες με τατουάζ φαντάζουν πιο αρρενωποί στα μάτια των ομοφύλων τους, η πλειοψηφία των γυναικών έχουν αντίθετη άποψη.

Το παραπάνω συμπέρασμα προέκυψε ύστερα από έρευνα στην Πολωνία, στην οποία ερωτήθηκαν εκατοντάδες γυναίκες για το εάν θα επέλεγαν άνδρα με τατουάζ για να κάνουν σχέση.

Αντίστοιχα, ερωτήθηκαν και άντρες, για το εάν θεωρούν ή όχι πιο αρρενωπούς τους άντρες με τατουάζ.
Σύμφωνα με την επιθεώρηση Personality and Individual Differences, στη μελέτη συμμετείχαν 2.584 άνδρες και γυναίκες, που κλήθηκαν να σχολιάσουν τις φωτογραφίες ανδρών γυμνών από τη μέση και πάνω, άλλοι εκ των οποίων έφεραν ένα μικρό, μαύρο τατουάζ στο μπράτσο τους και άλλοι όχι.
Οι 215 άνδρες της μελέτης χαρακτήρισαν ως πιο ελκυστικούς τους άνδρες με τατουάζ απ’ ό,τι εκείνους χωρίς, αλλά οι γυναίκες όχι μόνο δεν τους έδωσαν υψηλότερη βαθμολογία αλλά δήλωσαν πως τους θεωρούν πιο ακατάλληλους για συντρόφους και μέλλοντες πατέρες των παιδιών τους.
Σύμφωνα με τους ερευνητές Αντρέι Γκάλμπαρτζικ και Άννα Ζιόμκιεβιτς, αυτό δεν οφείλοταν στο ότι δεν τους θεωρούν υγιείς, αλλά στο ότι συσχέτιζαν τα τατουάζ με την αρρενωπότητα και την επιθετικότητα, η οποία όχι μόνο υποκρύπτει αυξημένο κίνδυνο να δεχθούν επίθεση από τον σύντροφό τους αλλά και να τις απατήσει κιόλας.
Όσον αφορά στο θέμα της υγείας, η μελέτη έδειξε πως οι γυναίκες πιστεύουν πως οι άνδρες με τατουάζ πιθανώς είναι πιο υγιείς από όσους δεν κάνουν τατουάζ.
Το εύρημα αυτό ίσως οφείλεται στο ότι υποσυνείδητα εκτιμούν πως πρέπει να έχει κανείς καλή υγεία για να αντέξει τον πόνο του τατουάζ.
Παρόλα αυτά όμως, δε φάνηκε να επηρεάζει και πολύ την απόφαση τους για την επιλογή συντρόφου.
Διαβάστε Επίσης  Πανελλήνια θλίψη: Πέθανε ο Χάρρυ Κλυνν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *