Φτιάξτε μόνοι σας τις πιο γευστικές συνταγές με σπιτικό παγωτό ΓΙΩΤΗΣ

Φτιάξτε μόνοι σας τις πιο γευστικές συνταγές με σπιτικό παγωτό ΓΙΩΤΗΣ

Τα μεσημέρια του καλοκαιριού  είναι ιδανικά για σπιτικά γλυκά και παγωτό για όλη την οικογένεια.

 

 

Οι πολυάσχολες, όμως, μαμάδες χρειάζονται μια εύκολη και γευστική λύση με πλούσια γεύση για τα παιδιά τους. Επιπλέον, αυτός ο λίγος χρόνος που θα μπει μια μαμά στην κουζίνα για να μαγειρέψει ή να φτιάξει ένα γλυκό, μπορεί να είναι δημιουργικός και για τα παιδιά της. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας να νιώθουν ότι μπορούν να βοηθήσουν και ότι συμμετέχουν σε δραστηριότητες του σπιτιού. Και ο χώρος της κουζίνας είναι ιδανικός για να νιώσουν ότι δημιουργούν. Και τι πιο ωραίο από το να βοηθήσουν στην παρασκευή ενός παγωτού ή γλυκού; Ειδικά αν αυτό είναι εύκολο και γρήγορο.
Το σπιτικό παγωτό ΓΙΩΤΗΣ είναι για παράδειγμα ιδανική περίπτωση καθώς η παρασκευή του είναι πανεύκολη και γρήγορη.
Χτυπώντας με φρέσκο γάλα σε απλό μίξερ για 10΄, έχουμε 2,5 λίτρα σπιτικό παγωτό.Δεν χρειαζόμαστε παγωτομηχανή και έχουμε πλούσιο σε γεύση και άρωμα σπιτικό παγωτό.
Μπορούμε μάλιστα να απολαύσουμε το παγωτό σκέτο ή με κάποιο άλλο χειροποιήτο γλυκό που θα φτιάξουμε μόνοι μας. Σε όλες τις συσκευασίες του Παγωτού  ΓΙΩΤΗΣ υπάρχουν προτάσεις για απολαυστικές συνταγές και tips για πλούσια γεύση προσθέτοντας πχ. ξηρούς καρπούς, ποτό ή λικέρ. Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι να γευτούμε το σπιτικό παγωτό ΓΙΩΤΗΣ όπως τούρτες και κορμοί παγωτού, σάντουιτς αλλά και milkshake.
Όλοι βρίσκουν κάτι που να ταιριάζει στο γούστο τους καθώς το παγωτό ΓΙΩΤΗΣ κυκλοφορεί σε 7 αγαπημένους συνδυασμούς: Παγωτό Σοκολάτα με σιρόπι σοκολάτας, Βανίλια με σιρόπι σοκολάτας, Καϊμάκι με σιρόπι βύσσινο, Frozen Yogurt, Cookies & Cream με τραγανά μπισκότα, Παρφέ Βανίλια με κουβερτούρα σε σταγόνες και Παγωτό Παρφέ Σοκολάτα με κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες. Φέτος, κυκλοφορεί και το νέο Παγωτό με γεύση Φράουλα με σιρόπι φράουλα.
Πρωτότυπες και δοκιμασμένες συνταγές μπορείτε να βρείτε στο site της ΓΙΩΤΗΣ www.sintages-jotis.gr. 
Πάρτε μερικές ιδέες και μπείτε στην κουζίνα για να τις δοκιμάσετε…
Παγωτό cheesecake
ee65fa481708a302ea80cf992989f450
Υλικά:
1 κουτί Μίγμα για Παγωτό Παρφέ με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
550 ml (2¾ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
1 πακέτο κρέμα τυρί
Ξύσμα από μισό λεμόνι
2 φάκελοι Topping Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
φράουλες για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε το Παγωτό Παρφέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτετε το τυρί και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε. Ετοιμάζετε τη βάση μπισκότο σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου και την απλώνετε σε μία φόρμα με διάμετρο 26-28 εκατοστά. Απλώνετε το μισό Παγωτό. Λιώνετε την Κουβερτούρα και την απλώνετε σε γραμμές πάνω από το παγωτό. Βάζετε από πάνω το υπόλοιπο Παγωτό και γαρνίρετε την επιφάνεια με το Topping.
Μιλφέιγ με παγωτό
Υλικά:
1 πακέτο σφολιάτα
1 κουτί Μίγμα Παγωτό Παρφέ με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
1 φάκελος 100 γρ. Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
700 ml (3½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στον αέρα στους 160° C. Κόβετε τη σφολιάτα σε μικρά στρογγυλά ή τετράγωνα κομμάτια και τα ψήνετε πάνω σε λαδόκολλα, αφού τα τρυπήσετε με ένα πιρούνι. Ετοιμάζετε το Παγωτό Παρφέ Βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και το βάζετε να παγώσει. Ετοιμάζετε το Garni σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Σερβίρετε τις μπάλες παγωτού πάνω στις βάσεις της σφολιάτας και γαρνίρετε με το Garni και το γλάσο Παγωτού. Αν θέλετε, προσθέτετε και λίγους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.
Tip: Για πιο ιδιαίτερη γεύση μπορείτε να γαρνίρετε με ψιλοκομμένες φράουλες ή φέτες πορτοκάλι, στις οποίες προσθέτετε μερικές σταγόνες σάλτσα βαλσάμικο.
Παρφέ καραμέλας
Υλικά:
1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Παρφέ Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
850 ml (4 ½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
60 γραμ. (3 κουτ. σούπας) ζάχαρη
150 γραμ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζαχαρούχο γάλα
20 γραμ.(4 κουτ. σούπας) ρούμι
1 φάκελο Garni με γεύση Βανίλια 100 γρ. ΓΙΩΤΗΣ
2 φάκελα Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
1 φάκελο Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ
4-5 σταγόνες χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:
Φτιάχνετε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Παρφέ Σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Προσθέτετε τη λιωμένη Κουβερτούρα Γάλακτος, ανακατεύετε και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο. Βάζετε στη φωτιά τη ζάχαρη με το λεμόνι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να σκουρύνει το χρώμα της καραμέλας και γίνει καφέ ανοικτό.
Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το ρούμι και αφήνετε την καραμέλα να κρυώσει.
Ετοιμάζετε το Garni σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και το αναμιγνύετε με την κρύα καραμέλα.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα, προσθέτετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο γλάσο σοκολάτας.
Σε μία στρογγυλή φόρμα με σούστες Νο 24 απλώνετε με τη βοήθεια ενός κορνέ το μίγμα Παγωτό Σοκολάτα κάνοντας κύκλους και αφήνοντας κενό μεταξύ των κύκλων. Γεμίζετε τα κενά με Παγωτό Καραμέλα χρησιμοποιώντας κουτάλι ή κορνέ. Από πάνω βάζετε λίγο από το γλάσο σοκολάτας. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές.
Γαρνίρετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο γλάσο σοκολάτας και την Κουβερτούρα σε Νιφάδες.
Βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη. Για να το ξεφορμάρετε χαράζετε γύρω-γύρω με μαχαίρι και ανοίγετε τα πλαϊνά της φόρμας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Διαβάστε Επίσης  Το μυστικό για σωστό βουτύρωμα και αλεύρωμα μιας φόρμας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *