Αγνές, φυσικές συνταγές για τη περιποίηση του προσώπου

περιποίηση του προσώπου

Αγνές, φυσικές συνταγές για τη περιποίηση του προσώπου


2 κ.γ. Αμυγδαλέλαιο
1 ½ κ.γ. Βούτυρο καριτέ
1 κ.γ. Κερί μέλισσας
½ κ.γ. Βούτυρο κακάο
5 σταγόνες βιταμίνη Ε
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (μέντα, πορτοκάλι, μανταρίνι, περγαμόντο κ.α)
Λιώστε σε μπεν μαρί το κερί μέλισσας με το αμυγδαλέλαιο, το βούτυρο καριτέ και το βούτυρο κακάο και μόλις κρυώσει λίγο προσθέτετε το αιθέριο έλαιο.

Οι ενυδατικοί παράγοντες του καριτέ και του βούτυρο κακάο αναδομούν γρήγορα τα σκασμένα και ξηρά χείλη. Αν θέλετε το Lip balm να προσδίδει στα χείλη σας χρώμα μπορείτε να προσθέσετε κατά το λιώσιμο και ένα μικρό κομμάτι από το αγαπημένο σας κραγιόν.

Έτσι θα προστατέψετε τα χείλη από τις καιρικές συνθήκες ενώ παράλληλα θα είναι απαλά και λαμπερά .

 

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ

Εξαφανίστε τα μαύρα στίγματα χρησιμοποιώντας βρώμη και μέλι, δύο φορές την εβδομάδα.

3 κουταλιές βρώμης
2 κουταλιές μέλι
Αφού αναμείξετε καλά τα παραπάνω υλικά, αλείψτε με το μείγμα το πρόσωπό σας και αφήστε το για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια το αφαιρείτε με άφθονο χλιαρό νερό.
Δείτε ακόμη: Μάσκα προσώπου για τον καθαρισμό των πόρων!

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΝΑΔΕΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ (Α)

Χυμός λεμονιού
χυμός πορτοκαλιού
πολτοποιημένη μαύρη σταφίδα
πολτοποιημένος μαϊντανός
Αναμειγνύουμε το χυμό λεμονιού με το χυμό πορτοκαλιού στους οποίους προσθέτουμε πολτοποιημένη μαύρη σταφίδα και πολτοποιημένο μαϊντανό. Το μείγμα μας πρέπει να είναι μια παχύρρευστη κρέμα την οποία απλώνουμε στο καθαρό πρόσωπό μας. Την αφήνουμε 15 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Αν μπορούμε να βρούμε άγουρη κορινθιακή σταφίδα χωρίςφυτοφάρμακα, την πολτοποιούμε και την αναμειγνύουμε με ανόθευτο μέλι κάνοντας μια παχύρρευστη κρέμα. Την αφήνουμε για μισή ώρα πάνω στιςπανάδες ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια ταμπονάρουμε τις πανάδες με φρέσκο χυμό λεμονιού.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΝΑΔΕΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ (Β)

Πολτοποιημένα φύλλα κάρδαμου
χυμός λεμονιού
Αναμειγνύουμε πολτοποιημένα φύλλα κάρδαμου με χυμό λεμονιού και κάνουμε ελαφρύ μασάζ στις πανάδες. Αφήνουμε για λίγα λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ

Το λάδι καρύδας είναι ένα από τα καταλληλότερα και ιδανικότερα λάδια για το πρόσωπό μας. Ένας από τους καλύτερους τρόπους είναι να εφαρμόσουμε το λάδι στο καθαρό πρόσωπό μας το βράδυ πριν τον ύπνο

. Η καθημερινή χρήση του θεραπεύει την επιδερμίδα μας από τη ξηρότητα και ενυδατώνει το δέρμα. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την εξωτερική επιφάνεια του και το αφήνει λείο και λαμπερό.

Ενισχύει τον συνδετικό ιστό και του παρέχει αντοχή και ελαστικότητα. Το προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες και εμποδίζει τον σχηματισμό τους. Αφαιρεί με τη καθημερινή χρήση πανάδες, κοκκινίλες, λεκέδες του δέρματος, εκζέματα και συντελεί στη διαρκή βελτίωσή του.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΚΙΔΕΣ

Για την εξάλειψη των φακίδων αρκεί να βράσετε σε ένα φλυτζάνι γάλα μια κουταλιά τριμμένης ρίζας χρένου. Αφού τα σουρώσετε και κρυώσουν, απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας με ένα κομμάτι βαμβάκι. Αφήστε το να στεγνώσει για 10 λεπτά και ξεβγάλτε με κρύο νερό. Επαναλάβετε τακτικά ανανεώνοντας τη λοσιόν σας.

Διαβάστε Επίσης  Πες «αντίο» στην τριχόπτωση με γάλα καρύδας

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ.

Με Έλαιο καρύδας: Το συγκεκριμένο έλαιο καλό είναι να το χρησιμοποιήσεις ενώ το έχεις ζεστάνει ελαφρά. Κάθε βράδυ άπλωσε το λάδι στα σημεία που έχεις ρυτίδες ή γραμμές έκφρασης. Αυτό είναι όλο!

Με Σταφύλι: Κόψε μία ρώγα σταφυλιού στην μέση και πέρασε με αυτή το πρόσωπό σου και τον λαιμό επιμένοντας στις περιοχές που έχουν ρυτίδες. Αφού τελειώσεις, μην πλυθείς αμέσως. Άσε τον χυμό του σταφυλιού να δράσει για 20’ και στη συνέχεια ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Με Μέλι: Πλύνε το πρόσωπο με ζεστό νερό για να ανοίξουν οι πόροι. Με αυτό τον τρόπο το μέλι θα γίνει περισσότερο δραστικό και θα εισχωρήσει πιο βαθιά στα στρώματα της επιδερμίδας. Στην συνέχεια, άπλωσε το μέλι σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό – ένα λεπτό στρώμα μελιού είναι ιδανικό. Χαλάρωσε για 30’, απομάκρυνε τη μάσκα με ζεστό νερό και… με ένα παγάκι τρίψε απαλά το πρόσωπο. Η super σύσφιξη !

Με Βιταμίνη Ε: Άνοιξε μια κάψουλα βιταμίνης Ε και πρόσθεσε μισό κουτ.σούπας γλυκερίνη. Άφησε το μείγμα στις ρυτίδες για 20′.

Με Αμυγδαλέλαιο: Κάνε μασάζ στις ρυτίδες με αμυγδαλέλαιο. Άφησε το έλαιο όλη την νύχτα και το επόμενο πρωί ξέπλυνε με ζεστό νεράκι.

Με Γάλα και lime: Θα χρειαστείς 1 κουτ.σούπας κρύο γάλα και 3-4 σταγόνες χυμό lime. Ανακάτεψέ τα και τρίψε το μείγμα στις ρυτίδες πριν πας για ύπνο. Το επόμενο πρωί πλύνε το πρόσωπό σου με ζεστό νερό και σκούπισε το με μία πετσέτα. Το επόμενο πρωί άπλωσε ξανά την κρέμα με κατεύθυνση αντίθετη από τις ρυτίδες. Περίμενε για μισή ώρα και ξέπλυνε.

Με Κρέμα γάλακτος και Μέλι: Ανακάτεψε 1κουτ.σούπας κρέμα γάλακτος με 1κουτ.σούπας μέλι. Άφησε το μείγμα στο πρόσωπό σου για 20′ και στην συνέχεια ξέπλυνε με σκέτο νερό.

ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ SERUM ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ.

Αν έχεις τραυματιστεί κάπου και σου έχει αφήσει σημάδι ή αν έχεις περάσει ακμή – κυρίως κυστική με εσωτερικά σπυράκια που πονούν – και το πρόσωπό σου έχει γεμίσει σημάδια και ουλές, υπάρχει μία συνταγή που, ίσως, μπορέσει να βελτιώσει την κατάσταση. Λέω ίσως, επειδή δεν “δουλεύει” σε όλα τα δέρματα. Παρόλ’ αυτά δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Μόνο αν την δοκιμάσεις θα μπορείς να ξέρεις αν είναι αποτελεσματική για το δικό σου δέρμα.


.

Υλικά:

1 μεγάλη κάψουλα Fish Oil
3 μικρές κάψουλες βιταμίνης Ε
Ρίξε τις κάψουλες σε ένα πολύ μικρό βαζάκι με καπάκι έτσι ώστε να μπορείς να αποθηκεύσεις το προϊόν. Με μία οδοντογλυφίδα ή καρφίτσα άνοιξε τις κάψουλες, άδειασε το περιεχόμενό τους και ανακάτεψε το υγρό με την οδοντογλυφίδα. Άπλωσε το μείγμα, που μόλις έφτιαξες, στα σημεία με ουλές και κάνε απαλό μασάζ. Για να έχεις αποτελέσματα θα πρέπει να χρησιμοποιείς το προϊόν πρωί και βράδυ.

ΚΡΕΜΑ ΝΥΧΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ.

1 ασπράδι αυγού
1/2 της κούπας ελαιόλαδο
1/2 αγγούρι ψιλοκκομένο
Εκτέλεση: Ρίξε στο μπλέντερ όλα τα παραπάνω συστατικά μέχρι να γίνουν κρέμα. Άπλωσε την κρέμα το μείγμα στο πρόσωπο και άφησέ το για 20-30΄. Αφαίρεσε την κρέμα με μια στεγνή πετσέτα.

Διαβάστε Επίσης  Πάρτε μια γεύση από τη νέα συλλογή της Victoria Beckham για τα Χριστούγεννα

ΚΡΕΜΑ ΝΥΧΤΑΣ ΓΙΑ ΛΙΠΑΡΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ.

3 κουταλιές κερί άσπρο
1/2 της κούπας ελαιόλαδο
1/4 της κούπας άσπρο ξύδι
1/4 της κούπας νερό
Εκτέλεση: Ρίξε το κερί και το λάδι μέσα σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσουν. Πρόσθεσε το ξύδι και το νερό και άφησε το μείγμα να κρυώσει πριν το εφαρμόσεις στο πρόσωπο. Άπλωσε την κρέμα στο πρόσωπο και άφησέ τη για 20΄. Αφαίρεσε την κρέμα με μια στεγνή πετσέτα.

ΚΡΕΜΑ ΝΥΧΤΑΣ ΓΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ.

2 κούπες ελαιόλαδο
1 κούπα ροδόνερο
2 κούπες ψιλοκομμμένα μήλα
Εκτέλεση: Ρίξε τα μήλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πάστα και στη συνέχεια πρόσθεσε στο μείγμα το ελαιόλαδο και ζέστανέ τα στο μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Κατέβασε το μείγμα από την φωτιά και πρόσθεσε το ροδόνερο. Άφησέ το να κρυώσει πριν το εφαρμόσεις στο πρόσωπο. Άπλωσε την κρέμα στο πρόσωπο και άφησέ τη για 20-30΄.

ΚΡΕΜΑ ΝΥΧΤΑΣ ΓΙΑ ΞΗΡΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ.

1/4 της κούπας ροδόνερο
2 κουταλιές άσπρο κερί
1/2 της κούπας αμυγδαλέλαιο
Εκτέλεση: Μέσα σε μπεν μαρί λιώσε το κερί και το αμυγδαλέλαιο. Στην συνέχεια πρόσθεσε το ροδόνερο και άφησε το μείγμα να κρυώσει. Άπλωσε την κρέμα στο πρόσωπο και άφησέ τη για 20-30΄.
Tip: Την κρέμα που θα περισσέψει μπορείτε να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο και να την ξαναχρησιμοποποιήσετε. Αν δείτε πως η κρέμα αρχίζει να μυρίζει “κάπως” ή να αλλάζει χρώμα, καιρός να την πετάξετε.

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΕΛΑΙΟ.

Για ενυδατωμένο και χωρίς ψεγάδια πρόσωπο.
Εκτέλεση: πολτοποιούμε στο μπλέντερ 250 γρ. καρότα πολύ καλά πλυμένα και χωρίς χημικά πρόσθετα, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Το τοποθετούμε στο ψυγείο και μετά από λίγο το εφαρμόζουμε σε πολύ καλά πλυμένο πρόσωπο και λαιμό μέχρι χαμηλά, κοντά στο στήθος, ενώ επικεντρωνόμαστε με χαλαρό μασάζ στα σημεία με το μεγαλύτερο πρόβλημα ρυτίδων όπως γύρω από τα μάτια και τα χείλη. Μετά από μισή ώρα ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Και τώρα ενυδάτωση και σύσφιξη:

Εφαρμόζουμε σε όλο το πρόσωπο μέχρι χαμηλά στο λαιμό καθαρό αμυγδαλέλαιο. Δεν φοβόμαστε τη περιοχή των ματιών γιατί το αμυγδαλέλαιο είναι το ιδανικότερο λάδι για τη περιοχή των ματιών, για τις ρυτίδες γύρω από αυτά και για τους μαύρους κύκλους. Συνεχίζουμε με απαλό μασάζ μέχρι το λάδι να απορροφηθεί. Με τακτική χρήση σύντομα θα δούμε θεαματικά αποτελέσματα.

Αν θέλουμε μπορούμε να ακολουθήσουμε και ένα επιπλέον μασάζ με αιθέρια έλαια, κάνοντας συνδυασμούς με τρία αιθέρια έλαια κατά διαστήματα.

μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα εξής αιθέρια έλαια:
-αιθέριο έλαιο δενδρολίβανο (αντιγηραντικό και αντιρυτιδικό)
-αιθέριο έλαιο λεβάντα
-αιθέριο έλαιο γκρέϊπ φρουτ (από τα καλύτερα συσφικτικά και αντιρυτιδικά)
-αιθέριο έλαιο γεράνι
-αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
-αιθέριο έλαιο χαμομήλι
-αιθέριο έλαιο ylang ylang
-αιθέριο έλαιο φασκόμηλο
-αιθέριο έλαιο σανταλόξυλο.


.

Και μερικά λάδια:

–λάδι καρότου
-λάδι καλέντουλας (Μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας!!)
-λάδι σταφυλιού
-λάδι νυχτολούλουδου
-λάδι τριαντάφυλλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *