Μυστικά ομορφιάς, με καλλυντικά από την κουζίνα σας

Μυστικά ομορφιάς με καλλυντικά από την κουζίνα σας

Μυστικά ομορφιάς, με καλλυντικά από την κουζίνα σας

 

Όλο και περισσότεροι στρέφονται σε εναλλακτικά προϊόντα για την περιποίηση της εμφάνισής τους. Η ομορφιά, πλέον, βρίσκεται ένα βήμα μακριά σας, καθώς δεν είναι λίγα εκείνα τα αντικείμενα που έχετε στο ψυγείο και τα ντουλάπια σας που κάνουν θαύματα στο δέρμα σας και όχι μόνο.

Ήρθε η στιγμή να κάνετε στην άκρη τα μπουκαλάκια από τα καταστήματα και να επενδύσετε στο γιαούρτι, τον καφέ αλλά και τα παντζάρια.

Για τα σπυράκια

 

Εφαρμόστε στο πρόσωπό σας ή μόνο στα σημεία που έχετε σπυράκια ένα πλήρες γιαούρτι. Αυτό θα μειώσει την ερυθρότητα και θα «χαλαρώσει» τον φραγμένο πόρο. Το γαλακτικό οξύ λειτουργεί επάνω στα νεκρά και θαμπά κύτταρα του δέρματος. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε πλήρες γιαούρτι και όχι κάποιο άλλο, ώστε τα οφέλη να είναι τα μέγιστα.

Διαβάστε Επίσης  Λάδι ελιάς: Το απόλυτο μυστικό ομορφιάς

Για τα κίτρινα δόντια

 

Τρίψτε απαλά τα δόντια σας με μια φλούδα πορτοκαλιού για να τα βοηθήσετε στη λεύκανσή τους με φυσικό τρόπο. Το κιτρικό οξύ θα βοηθήσει στον περιορισμό της πλάκας και των λεκέδων. Έπειτα, ξεπλύνετε καλά με νερό αλλά μην τα βουρτσίσετε για τουλάχιστον μία ώρα δεδομένου ότι τα οξέα μπορεί να αποδυναμώσουν το σμάλτο.

Για ξηρή επιδερμίδα

 

Προσθέστε μια σταγόνα ακατέργαστο μέλι στην βραδινή σας ενυδατική κρέμα. Είναι ένας τρόπος να βοηθήσετε την υγρασία να μείνει πιο βαθιά στα κύτταρα, λειτουργώντας ακόμα καλύτερα σε συνδυασμό με την ενυδατική σας στο δέρμα.

Για ευαίσθητη επιδερμίδα

Βάλτε τη βρώμη στο μπλέντερ και στη συνέχεια αναμείξτε την με το καθαριστικό του προσώπου σας. Κάντε ελαφρύ μασάζ στο δέρμα σας, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, με μικρές κυκλικές κινήσεις.

Διαβάστε Επίσης  Mάσκα προσώπου με mango για ενυδάτωση και λάμψη

Για φυσικό ρουζ και χρώμα στα χείλη

 

Χρησιμοποιείστε ένα παντζάρι για τέλειο χρώμα στα χείλη και ρουζ στα μάγουλα. Κόψτε μία φέτα και εφαρμόστε στα σημεία. Πριν την εφαρμογή αν θέλετε τοποθετήστε και λίγο λάδι καρύδας.

Για την κυτταρίτιδα

 

Είναι γνωστό πως ο καφές είναι σύμμαχος σας στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας. Αναμίξετε κατακάθι αυτού με το scrub που χρησιμοποιείτε γι’ αυτόν τον σκοπό και απλώστε τοπικά.

Για toner

 

Η σαμπάνια είναι γεμάτη με εκχυλίσματα σπόρων σταφυλιού, κάτι που την καθιστά εξαιρετικό αντιγηραντικό. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά λόγω και πάλι των σταφυλιών, που είναι και πλούσια σε βιταμίνες C και E. Αυτό βοηθά στην προστασία του κολλαγόνου στο δέρμα και της ελαστίνης από τις ελεύθερες ρίζες του περιβάλλοντος και του οξειδωτικού στρες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *