Συνταγή και Βότανα για την Αρτηριοσκλήρωση

Αρτηριοσκλήρωση
Συνταγή και Βότανα για την Αρτηριοσκλήρωση

Η αρτηριοσκλήρωση είναι μια ασθένεια που θεωρείται από τα συνηθέστερα αίτια θανάτου στον Δυτικό κόσμο.

Χαρακτηρίζεται από την πάχυνση και σκλήρυνση των τοιχωμάτων των αρτηριών, που στα αρχικά στάδια προκαλούνται από σταδιακή εναπόθεση ασβεστίου, πράγμα που περιορίζει τη ροή του αίματος.

Σε πιο προχωρημένα στάδια, μπορεί να εξελιχθεί σε εναπόθεση χοληστερίνηςκαι άλλων λιπαρών εναποθεμάτων στα τοιχώματα των αρτηριών, που οδηγούν σε γρήγορο εκφυλισμό των αγγείων δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα. Τα λιπαρά εναποθέματα ονομάζονται αθηρώματα. Μπορεί να σχηματισθούν στην αορτή, καθώς και στις αρτηρίες της καρδιάς και του εγκεφάλου.

 

Η αρτηριοσκλήρωση οφείλεται κατά κύριο λόγο σε ακατάλληλο τρόπο ζωής.

Αυτό σημαίνει πως αν κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί. Το διαιτολόγιο, τοστρες και η έλλειψη σωματικής άσκησης είναι κρίσιμοι παράγοντες που πρέπει να προσέξουμε, όπως επίσης το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Υπάρχουν λοιπόν ορισμένα βότανα που μπορούν να μας βοηθήσουν στην κατεύθυνση της πρόληψης αλλά και μετά την εκδήλωση του προβλήματος. Το κυριότερο είναι το Τίλιο. Έχει αντι- αθηρωματική δράση και η μακροχρόνια χρήση του προλαμβάνει την εναπόθεση χοληστερίνης. Βοηθά επίσης το σώμα να αποβάλλει τα υπάρχοντα εναποθέματα. Παρόμοιο αποτέλεσμα έχει και η μακροχρόνια χρήση του Σκόρδου.Άλλα ειδικά βότανα για την αρτηριοσκλήρωση είναι ο Κράταιγος, ο Ιξός και ηΑχιλλέα. Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι τα προαναφερόμενα βότανα είναι αποτελεσματικά και στη θεραπεία της υπέρτασης η οποία συχνά συνοδεύει την αρτηριοσκλήρωση. Ένα μίγμα που μπορεί να μας βοηθήσει αποτελεσματικά είναι το ακόλουθο.

Διαβάστε Επίσης  Τα πάντα για τον Βασιλικό

Τίλιο (3 μέρη),
Κράταιγος (2 μέρη),
Αχιλλέα (2 μέρη) και
Ιξός (1 μέρος).

Το μίγμα παρασκευάζεται ως έγχυμα.

Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε ένα κουταλάκι του τσαγιού μείγμα και το αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε τρεις φορές την ημέρα.
«Τροφή»: Θα σας εξηγήσω με απλά λόγια τι σημαίνει αρτηριοσκλήρωση, για να καταλάβετε πόσα προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στην υγιεία μας.
Σκεφτείτε τις αρτηρίες μας και φανταστείτε τες σαν το λάστιχο που ποτίζουμε. Σκεφτείτε τώρα πως είναι αυτό το λάστιχο όταν το αγοράσατε αρχικά: Ευλύγιστο και μπορείτε άνετα να κάνετε τις δουλειές σας με αυτό. Σκεφτείτε τώρα το ίδιο λάστιχο, όταν παλιώσει και όταν έχει παγωνιά.. Θυμηθείτε πόσο δύσκαμπτο είναι και πόσο πολύ σας δυσκολεύει να κάνετε την δουλειά σας!!
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τις αρτηρίες σας: Το φυσιολογικό και σωστό για την καλή λειτουργία του οργανισμού σας, είναι να είναι ευλύγιστες και ελαστικές θα έλεγα, στην όποια πίεση του αίματος! Ο τρόπος ζωής μας όμως τις κάνει σκληρές και δύσκαμπτες με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η δουλειά τους και να ανοίγει έτσι ο δρόμος για πιθανό καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο!

Διαβάστε Επίσης  Υψηλή πίεση και χοληστερίνη: καταπολεμήστε τες με τζίντζερ και σκόρδο

Για αυτό, λοιπόν, έχω να προτείνω σε όλους τους φίλους του σάιτ και όλους τους γιατρούς και θεραπευτές να γνωρίσουν την ΦΥΣΙΚΗ και απόλυτη λύση για τον καθαρισμό των αρτηριών και της αθηρωματικής πλάκας και την πρόληψη ενάντια στην αρτηριοσκλήρωση, ΧΩΡΙΣ παρενέργειες παρά μόνον οφέλη: Μία φόρμουλα υγιείας (Μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών) η οποία αποτελείται από
– Πυκνογενόλη: (καθαρίζει με απόλυτη ασφάλεια τις αρτηρίες σας προφυλάσσοντας έτσι από εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια),
– τζίνγκο μπιλόμπα (κυκλοφορικό, μέχρι και τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου) και
– εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού (σούπερ αντιοξειδωτικό και ωφέλιμο για την καρδιά)
σε συνδυασμό όλα μαζί ώστε να εξασφαλίσετε την υγιεία των αγγείων, της καρδιάς, του εγκεφάλου και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων.

*Άρθρο του Σάκη Κουβάτσου στα Χανιώτικα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *