Ο κουρκουμάς κατά του καρκίνου και της παιδικής λευχαιμίας σύμφωνα με έρευνα

Ο κουρκουμάς
Ο κουρκουμάς κατά του καρκίνου και της παιδικής λευχαιμίας σύμφωνα με έρευνα

Επιστήμονες από την Ιρλανδία και την Πολωνία, σε εργαστηριακά πειράματα που έκαναν σε

 

πειραματόζωα, διαπίστωσαν πως ο κουρκουμάς, καταστέλλει τη δράση των καρκινικών κυττάρων, αποτρέποντας έτσι την εμφάνιση καρκίνου, αλλά και μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης λευχαιμίας στα παιδιά.

 

Όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, oι ερευνητές, παρατήρησαν ότι η κουρκουμίνη, η δράση της οποία ξεκίνησε 24 ώρες μετά την έκθεση των καρκινικών κυττάρων σε αυτήν, μπορεί να «σκοτώσει» τα καρκινικά κύτταρα που εμφανίζονται στον λαιμό.

 

Το εντυπωσιακό δε σε αυτή τη διεργασία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ότι ο τρόπος που «πέθαναν» τα καρκινικά κύτταρα δεν ήταν με απόπτωση όπως γίνεται συνήθως, αλλά μέσω ενός νέου μηχανισμού.

Διαβάστε Επίσης  Επιβαρυντικός για την ψυχική υγεία ο υψηλός δείκτης μάζας σώματος

 

Το θετικό πρόσημο αυτής της μελέτης έρχεται να επιβεβαιώσει μία ακόμα μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας και η οποία ανέλυσε το ρόλο της κουρκουμίνης σε ασθενείς με καρκίνο στο κεφάλι και το λαιμό.

 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, και σε αυτή την περίπτωση διαφάνηκε καθαρά ότι η κουρκουμίνη εξουδετερώνει τον ρόλο της νικοτίνης στον οργανισμό.

 

Όπως εξήγησαν οι επιστήμονες, η νικοτίνη δεν θεωρείται καρκινογόνος ουσία η ίδια, αλλά ενεργοποιεί κάποιες βιοχημικές διεργασίες που οδηγούν σε καρκίνο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο παράγοντας νικοτίνη που θα μπορούσε να ενεργοποιήσει κάποια καρκινικά κύτταρα «απενεργοποιήθηκε» εντελώς από τη δράση της κουρκουμίνης.

Διαβάστε Επίσης  Τα Ω 3 λιπαρά οξέα συμβάλλουν στην μακροζωία

 

Οι επιστήμονες για μία ακόμη φορά πιστοποιούν τις πολύτιμες ουσίες που μπορεί να λάβει ο οργανισμός μας μέσω της διατροφής ως προς την πρόληψη και καταπολέμηση πολλών ασθενειών. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ανοίγει όπως είπαν, και ο δρόμος για νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις με τη χρήση του κουρκουμά στη δημιουργία πιθανών νέων φαρμάκων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *