Τί να κάνεις εαν σε πιάσει το παιδί σου να κάνεις sex

sex
Και ξαφνικά ανοίγει η πόρτα της κρεβατοκάμαρας που ξέχασες να κλειδώσεις και σε πιάνει το
παιδί σου στα πράσα να κάνεις sex. Και καλά να είναι η μόνιμη σχέση σου. Τι γίνεται εάν σε τσακώσανε να… κάνεις την κουτσουκέλα σου με κάποιον παράνομο δεσμό ;
Για το δεύτερο δε θα ασχοληθούμε, είμαστε σοβαρό site, άσε που δεν υπάρχουν συμβουλές. Μαύρο σκοτάδι πλάκωσε, κοινώς φασκελοκουκούλοτα. Και στο κάτω κάτω ας πρόσεχες βρε αδελφέ. Τα ήθελες και τα έπαθες…

Και αφού ευθυμήσαμε λιγάκι, πάμε να εξετάσουμε το ζήτημα επιστημονικά, σύμφωνα με τη Dr. Deborah Gilboa, οικογενειακή γιατρό και ειδική σύμβουλος οικογένειας στο βιβλίο της, Get the Behavior You Want… Without Being the Parent You Hate!
Το σημαντικότερο, είναι μα μη χάσουμε τη ψυχραιμία μας.
Ενα παιδί που κάποια στιγμή έγινε θεατής μίας σεξουαλικής σκηνής ανάμεσα στους γονείς του, δεν κινδυνεύει να εμφανίσει κάποια ψυχολογική ή σεξουαλική δυσκολία στο μέλλον, τουλάχιστον περισσότερο από κάποιο άλλο παιδί.


.

Παρόλα αυτά, ένα τέτοιο περιστατικό θα πρέπει να προβληματίσει τους γονείς για το πόσο ξεκάθαρα είναι τα όρια και οι κανόνες μέσα στο σπίτι. Οι γονείς πρέπει να οριοθετήσουν τη δική τους κρεβατοκάμαρα, ως έναν χώρο που εκείνοι έχουν το δικαίωμα να ξεκουραστούν και να απομονωθούν.
Είναι σαφές ότι ένα μικρό παιδί δεν γνωρίζει αυτόματα πώς να φερθεί και είναι ευθύνη των γονιών του να του το διδάξουν αυτό.
Οι αντιδράσεις μας ωστόσο θα πρέπει πάντα να προσαρμόζονται στην ηλικία του κάθε παιδιού
Τι πρέπει να κάνουμε
Το πρώτο που κάνουμε, είναι να του ζητήσουμε ευγενικά, χωρίς πανικό και ενοχές να βγει έξω από το δωμάτιο ώστε να μπορέσετε να ντυθείτε.
Στη συνέχεια λοιπόν, έρχονται οι εξηγήσεις…
Αν το παιδί είναι κάτω από 6 ετών, η αποστολή σας δεν είναι και τόσο δύσκολη, μιας και η συγκεκριμένη ηλικία δεν είναι ιδιαιτέρως υποψιασμένη σχετικά με τη σεξουαλική πράξη.
Μπορείτε απλά να του ζητήσετε να χτυπάει την πόρτα όταν τη βλέπει κλειστή και οι εξηγήσεις μάλλον τελειώνουν εδώ μιας και το ίδιο δεν θα θελήσει να μάθει περισσότερα.
Αν το παιδί σας είναι γύρω στα 10, που είναι σίγουρα περισσότερο υποψιασμένο περί του θέματος, τότε θα πρέπει να του εξηγήσετε ότι ακόμα και οι γονείς έχουν τις προσωπικές τους στιγμές και πως αυτό που είδε είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό.
Ίσως πιο εύκολη να είναι η αποστολή σας αν το παιδί είναι στην εφηβεία, που ίσως αδιαφορήσει και δεν χρειαστεί να δώσετε περαιτέρω εξηγήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο δεν είναι τραυματική εμπειρία για ένα παιδί, αρκεί φυσικά να υπάρξει σωστός χειρισμός και όχι υστερίες.
Παρόλα αυτά όμως,αναλογιστείτε πως θα νιώθατε εαν κάνατε εσείς τσακωτούς τους δικούς σας γονείς, οπότε καλού κακού μη ξεχνάτε να κλειδώνετε την πόρτα πριν βγάλετε τα ρούχα σας…
Διαβάστε Επίσης  Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας που διέπρατταν κλοπές από καταστήματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *