Φτιάχνουμε αρωματικό σαπούνι με μπαχαρικά

αρωματικό σαπούνι
Σπιτικό αρωματικό σαπούνι με μπαχαρικά

Υλικά:

250 γραμμάρια βάση για σαπούνι με βούτυρο shea
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1/6 κουταλάκι αλεσμένο καφέ
Θήκη από σιλικόνη για το καλούπι


.

Διαδικασία:

Κόψτε τη βάση σε μικρούς κύβους για να λιώσει πιο εύκολα και τοποθετήστε σε ένα κατσαρολάκι αντικολλητικό, στη συνέχεια βάλτε σε μπεν μαρί να λιώσουν.

Αν δεν έχετε ιδικό σκεύος μπεν μαρί, μην ανησυχείτε μπορείτε να φτιάξετε μια πρόχειρη λύση με καλά αποτελέσματα. Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθεί και τοποθετήστε μέσα το κατσαρολάκι με τη βάση για το σαπούνι μας, αυτό θα λειτουργήσει ως μπεν μαρί και θα το λιώσει σωστά και ομοιόμορφα.

Διαβάστε Επίσης  Η καρδιά του ανθρώπου ανήκει στον Θεό!

Μόλις είστε έτοιμοι, αφαιρείτε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τα μπαχαρικά που απαιτεί η συνταγή μας μαζί με τον καφέ και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια αδειάστε το μείγμα στα καλούπια (προσοχή να είναι ίνοξ η σιλικόνης ώστε να μην τα επηρεάζει η θερμοκρασία).

Απομένουν μόνο 3 – 4 ώρες μέχρι να κρυώσει το μείγμα και να πάρετε στα χέρια σας το πρώτο σπιτικό σαπούνι που παρασκευάσατε μόνοι σας.
Φτιάξτε μερικά για δική σας χρήση ή χαρίστε ως δώρα σε φίλους και γνωστούς για να τους εντυπωσιάσετε με αυτό το ιδιαίτερο χειροποίητο δώρο.

Διαβάστε Επίσης  Αύριο το τελευταίο αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *