Η κέτσαπ κάνει σχεδόν τα πάντα

Η κέτσαπ κάνει σχεδόν τα πάντα
Οι περισσότεροι μπορεί να μην γνωρίζουν πως η κέτσαπ πριν γίνει δημοφιλής και καταλήξει να χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα φαγητά δημιουργήθηκε για να συνοδέψει πιάτα με ψάρι.

Τώρα πλέον όλοι την έχουμε συνδυάσει με τηγανιτές πατάτες και σάντουιτς. Αν και λίγο υπερβολικός ο τίτλος του άρθρου, τον βάλαμε απλά και μόνο διότι θέλαμε να τονίσουμε τις χρήσεις που έχει εκτός μαγειρικής. Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να καθαρίσουμε αντικείμενα στο σπίτι, μέχρι και τα μαλλιά μας.


.

Κέτσαπ για να γυαλίσετε τα χάλκινα σκεύη

Όσοι έχουμε χάλκινα σκεύη στο σπίτι, γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να καθαριστούν και ειδικά αν έχουν σχέδια πάνω τους, που πιάνουν βρομιές στα βαθουλώματα (άντε να τα αφαιρέσεις). Εδώ έρχεται η κέτσαπ και μας δίνει τη λύση. Περάστε μια λεπτή στρώση από πάνω και τρίψτε καλά, αυτή η διαδικασία θα αφαιρέσει τη μαυρίλα που υπάρχει.

Δίνει λάμψη στα κοσμήματα

Γεμίστε ένα μπολ με κέτσαπ και βουτήξτε μέσα τα ασημικά. Αφήστε 5 – 10 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε τα κοσμήματα με ένα καθαρό πανί. Θα διαπιστώσετε ότι μαζί με την κέτσαπ έχει αφαιρεθεί και η μαυρίλα από τα κοσμήματα. Στη συνέχεια ξεπλένετε με ζεστό νερό και αμέσως μετά στεγνώστε. Τα κοσμήματα λάμπουν και πάλι σαν καινούρια.

Βάλτε στα μαλλιά σας

Αν και ακούγεται κάπως παράξενο, παρόλα αυτά μπορεί να βοηθήσει τις ξανθιές που προτιμούν για τα μπάνια τους τις πισίνες. Το χλώριο μπορεί να δημιουργήσει πράσινες ανταύγειες στα μαλλιά και εδώ είναι που βοηθά η κέτσαπ. Το κόκκινο χρώμα και η όξινη σύσταση της (λόγω της ντομάτας), μπορεί να αφαιρέσει τις πράσινες ανταύγειες που δημιουργήθηκαν από το χλώριο της πισίνας. Εφαρμόστε και απλώστε μια μικρή ποσότητα στα μαλλιά, αφήστε τουλάχιστον για 5 λεπτά και αμέσως μετά λουστείτε κανονικά με σαμπουάν. Θα δείτε πως τα μαλλιά σας έχουν αποκτήσει πάλι το φυσιολογικό τους χρώμα.

Ιδανική και για το καθάρισμα του φούρνου

Λεκέδες από υπολείμματα φαγητών που μένουν μέσα στο φούρνο και συνεχίζουν να καίγονται, είναι αρκετά δύσκολο να καθαριστούν. Εδώ έρχεται η κέτσαπ να μας δώσει τη λύση. Ανάψτε το φούρνο να ζεσταθεί σε χαμηλή θερμοκρασία, εφαρμόστε μικρή ποσότητα κέτσαπ πάνω στο λεκέ και περιμένετε 5 λεπτά. Καθαρίστε με ένα σφουγγάρι και λίγο νερό, ο λεκές έχει πλέον εξαφανιστεί.

Παγωμένα επιθέματα

Χρησιμοποιήστε τις συσκευασίες της κέτσαπ σε περιπτώσεις «έκτακτης ανάγκης», για να δημιουργήσετε παγοκύστες. Αν δεν έχετε ειδικές παγοκύστες με ζελέ, μπορείτε εναλλακτικά, να βάλετε τη συσκευασία μέσα στην κατάψυξη και να περιμένετε να παγώσει. Βγάλτε από την κατάψυξη και ακουμπήστε αμέσως στην τραυματισμένη περιοχή, κρατήστε για μερικά λεπτά ώστε να ψύξει και να απομακρύνει τον πόνο ή τα πρηξίματα. Είναι κατάλληλη για εκδορές και μικροτραυματισμούς.
Διαβάστε Επίσης  Αλκοόλ: Ποια μόνιμη βλάβη προκαλεί στον εγκέφαλο & σε ποια ποσότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *