Ασυνήθιστες και εναλλακτικές χρήσεις τροφών

Ασυνήθιστες και εναλλακτικές χρήσεις τροφών

Οι λύσεις για πολλά μικρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά βρίσκονται στις τροφές που καταναλώνουμε, ακόμα κι αν δεν πάει το μυαλό μας.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι ασυνήθιστες χρήσεις τροφών;


.

Μαγειρική σόδα

Μια κουταλιά από μαγειρική σόδα ανακατεμένη με λίγο νερό αποτελεί έναν φυσικό και κυρίως ανακουφιστικό τρόπο να αντιμετωπίσετε τη φαγούρα από τσιμπήματα εντόμων. Επίσης, ο συνδυασμός σόδας και χυμού λεμονιού, μπορεί να εξαφανίσει δύσκολους λεκέδες από τα σκεύη.

ΚρασίΜε το κρασί εκτός από το να συνοδεύσετε κάποιο φαγητό σας, μπορείτε πλύνετε φρούτα και λαχανικά εξωτερικά για να τα καθαρίσετε. Η αλκοόλη στο κρασί διαλύει τυχόν βακτήρια ή και ακαθαρσίες που μπορεί να βρίσκονται στις επιφάνειές τους.

Αλάτι
Αν θέλετε να διαπιστώσετε πόσο φρέσκο είναι τελικά το αβγό που θέλετε να φάτε, καλό είναι να το βυθίσετε σε ένα ποτήρι που έχετε διαλύσει νερό και αλάτι. Αν το αβγό επιπλέει, σημαίνει ότι δεν είναι φρέσκο.
ΕλαιόλαδοΑν οποιοδήποτε σημείο του σώματός σας είναι λερωμένο με μπογιά ή κάποια άλλη κολλώδη ουσία τρίψτε το με λίγο λάδι και ζάχαρη ή αλάτι και θα εξαφανιστεί αμέσως.
Ξύδι
Το ξύδι έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί χαλαρωτικά για τους «πιασμένους» μύες. Μερικές κουταλιές της σούπας ξίδι σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό είναι αρκετές. Ραντίστε ένα πανί με το μείγμα και τοποθετήστε το για 20 λεπτά στα σημεία που θέλετε, μέχρι να ανακουφιστείτε.
Πιπέρι καγιέν 
Σαν φυσικό εντομοαπωθητικό το πιπέρι καγιέν μπορεί να κάνει δουλειά, απομακρύνοντας μυρμήγια και άλλα ενοχλητικά έντομα και ζωύφια.
Αγγούρι
Το αγγούρι μπορεί να λειτουργήσει σαν εναλλακτικό γυαλιστικό για τα παπούτσια. Κόψτε μερικές φέτες και τρίψτε ελαφρά τα σημεία που θέλετε για να έχετε παπούτσια σαν καινούρια.
Τσόφλια αυγών
Δεν είναι τόσο άχρηστα όσο νομίζετε, κάθε άλλο. Τα τσόφλια από τα αυγά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον κήπο σας γύρω από φυτεμένα λαχανικά και λουλούδια για να κρατήσουν μακριά σαλιγκάρια ή άλλα ζωύφια.
Βότκα
Τα λουλούδια σας μπορούν να μοιάζουν φρέσκα για μεγάλα διαστήματα. Μερικές σταγόνες βότκας και μια κουταλιά ζάχαρη μέσα στο βάζο θα δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Διαβάστε Επίσης  Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου: «Αυτός είναι ο πρώτος τάφος του»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *