Νερό από βρασμένο ρύζι, το θαυματουργό!

Νερό από βρασμένο ρύζι, το θαυματουργό!
Νερό από βρασμένο ρύζι, το θαυματουργό!

Το ρύζι αποτελεί βασική τροφή για πολύ μεγάλο ποσοστό του ανθρώπινου πληθυσμού, ιδιαίτερα στην Ασία που είναι ίσως το βασικό υλικό της διατροφής των ανθρώπων που ζει εκεί. Το ρύζι είναι, ο ευρύτερα καλλιεργημένος εδώδιμος σπόρος στον πλανήτη και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε τη διατροφή μας χωρίς το ρύζι.

Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Η καλλιέργειά του ρυζιού, ξεκίνησε στην Κίνα από τον αυτοκράτορα Shennong, αποκαλούμενο και «αυτοκράτορα των Πέντε Σπόρων»,  γιατί αυτός δίδαξε στους Κινέζους την γεωργία πριν τουλάχιστον πριν 10000 χρόνια. Από την Κίνα το ρύζι πήγε στην περιοχή της Ινδίας , αργότερα έφτασε στην Ασία, και πολύ αργότερα στην Ευρώπη, και από τους Ευρωπαίους έφτασε και στην Αμερική. Το ρύζι το γνώριζαν από την αρχαιότητα κυρίως από τις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά δεν το καλλιεργούσαν.


.

Ορισμένα είδη ρυζιού που τα συναντούμε κατά κόρο στην ελληνική αγορά είναι:
Ρύζι Γλασσέ, Ρύζι Καρολίνα, Ρύζι Νυχάκι, Ρύζι Parboiled, Ρύζι καστανό, Καστανό ρύζι, Μπασμάτι, Ρύζι Jasmine, Ρύζι Jasmine, Ρύζια Αρμπόριο & Carnaroli, Ρύζι Άγριο.
Το ρύζι χρησιμοποιήθηκε περισσότερο για θεραπευτικούς σκοπούς , ο Γαληνός  τον 2ο αιώνα  μ. Χ. συνιστούσε ένα είδος ρυζόγαλου για τους αρρώστους θεωρούσε πως  η «κόλα» που βρίσκεται στο νερό του ρυζιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ερεθισμών του στομάχου και να λειτουργήσει ως φυσικό τονωτικό σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις .
Το νερό του ρυζιού σήμερα είναι πολύ δημοφιλές, γιατί είναι  πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φολικό οξύ, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο και μέταλλα, συνιστάται αν υποφέρετε από διαταραχές στο στομάχι όπως διάρροια ή εμετούς.
Βοηθάει στην αντιμετώπιση γαστρεντερικών προβλημάτων, όπως η διάρροια, η ναυτία και οι εμετοί ενώ προλαμβάνει την γαστρεντερίτιδα.
Διεγείρει την παραγωγή μητρικού γάλακτος και ανακουφίζει  από ερεθισμούς του δέρματος.
Προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, και μπορεί να αποτρέψει την πρόωρη γήρανση.
Το εντυπωσιακό συστατικό που περιέχει η  ινοσιτόλη  προάγει την ανάπτυξη των κυττάρων και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος.
Κάνει λαμπερά και απαλά τα μαλλιά, αρκεί να το απλώστε το στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής σας.
Μπορείτε να κρατήσετε το νερό του ρυζιού που μαγειρέψατε όμως θα είναι λίγο αδύναμο γι αυτό σας δίνουμε την σωστή αναλογία για καλύτερα αποτελέσματα μετά από την χρήση του.
Συστατικά:
1/2 φλιτζάνι λευκό ρύζι
4 φλιτζάνια νερό
Προετοιμασία:
Βράστε το νερό σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το ρύζι και αφήστε το να βράσει για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Όταν κρυώσει σουρώσετε το ρύζι και βάλτε το νερό σε ένα γυάλινο δοχείο και το φυλάτε στο ψυγείο.
Μην πετάτε το νερό από το βρασμένο ρύζι, αν δεν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για την υγεία σας μπορείτε απλά να ποτίστε τα λουλούδια σας και θα δείτε πως θα ζωντανέψουν.
https://emvolos.gr
Διαβάστε Επίσης  Διατροφή και ψυχική υγεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *