Πίλινγκ προσώπου και σώματος, όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Πίλινγκ προσώπου και σώματος, όσα πρέπει να γνωρίζετε!


Το πίλινγκ (peeling) ή αλλιώς απολέπιση είναι μια διαδικασία περιποίησης προσώπου και σώματος.

Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, που κάνουν το δέρμα θαμπό, και αφήνει μια απαλή και λαμπερή αίσθηση. Μια φορά την εβδομάδα αρκεί, για να αφιερώσουμε λίγα παραπάνω λεπτά για τον εαυτό μας και να του δώσουμε την αναζωογόνηση που χρειάζεται!

Πολλές φορές αισθανόμαστε το δέρμα μας να ασφυκτιά. Οι πόροι του είναι φραγμένοι και εμφανίζονται πολλά σπυράκια που μας κάνουν τη ζωή δύσκολη! Αυτή είναι η κατάλληλη ώρα να σκεφτούμε την απολέπιση και να ξεκινήσουμε να αναζητούμε τρόπους, ώστε να τονώσουμε το πρόσωπο αλλά και το σώμα.

Κατηγορίες πίλινγκ

Τα προϊόντα πίλινγκ χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τα χημικά και τα φυσικά.

Τα χημικά πίλινγκ (χημική απολέπιση) είναι καλλυντικά που αντικαθιστούν τα σκευάσματα που χρησιμοποιούν  οι δερματολόγοι, ή σε κάποιες περιπτώσεις είναι παρόμοια. Αφαιρούν την επιφανειακή στοιβάδα του δέρματος, που αποτελείται από νεκρά κύτταρα, έχοντας ως κύριο συστατικό τους ένα χημικό διάλυμα. Ωστόσο, ένα τέτοιο σκεύασμα, μπορεί να προκαλέσει πολλές αντενδείξεις, εάν δεν απευθύνεται αποκλειστικά στον δικό μας τύπο δέρματος ή δεν έχει αξιόπιστα συστατικά. Θα ήταν συνετό, να απευθυνόμαστε σε επώνυμα προϊόντα, προκειμένου να διασφαλίσουμε, όσο αυτό είναι δυνατόν, την ποιότητα. Σε κάθε περίπτωση, και εφόσον μιλάμε για χημικά παρασκευάσματα, καλό θα ήταν τα χημικά peeling, να γίνονται σε ιατρείο από εξειδικευμένους ιατρούς, προκειμένου να αποφευχθούν, τυχόν, δυσάρεστα αποτελέσματα.

Τα φυσικά πίλινγκ προσώπου και σώματος (scrub – μηχανική απολέπιση) έχουν πιο απλή σύνθεση και λειτουργία. Έχουν τη μορφή τζέλ ή κρέμας και περιέχουν μικρούς κόκκους, οι οποίοι με ένα απλό μασάζ απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα. Πέρα από τα σκευάσματα του εμπορίου, υπάρχουν και συνταγές για να φτιάξει κανείς το δικό του scrub στο σπίτι, με φυσικά, καθημερινά υλικά και ελάχιστο κόστος. Αρκεί, λοιπόν, να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να έχετε το δικό σας scrub με αγνά συστατικά!

Πίλινγκ προσώπου με μέλι για κανονικό δέρμα

Θα χρειαστείτε: 3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη, 1.κ.σ. μέλι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο & 1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι.

Διαβάστε Επίσης  Αμυγδαλόπαστα σε κέικ

Το μέλι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και είναι θρεπτικό και ενυδατικό για την επιδερμίδα, ενώ η περιεκτικότητά του σε κάλλιο του δίνει αντιβακτηριδιακή αξία. Η ζάχαρη αποτελεί κύρια πηγή γλυκολικού οξέος και συντελεί στη διαδικασία της απολέπισης.

Πίλινγκ με χυμό λεμονιού για λιπαρό δέρμα

Θα χρειαστείτε: 1 κ.σ. ζάχαρη, 1 κ.σ. ελαιόλαδο & 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Οι κόκκοι της ζάχαρης απομακρύνουν τους ρύπους, το ελαιόλαδο χαρίζει βαθιά ενυδάτωση και ο χυμός λεμονιού είναι πλούσιος σε οξέα, βιταμίνες και άλατα. Καθαρίζει βαθιά το δέρμα από το σμήγμα και το κάνει πιο απαλό.

Ο χυμός λεμονιού μπορεί να αντικατασταθεί με χυμό πορτοκαλιού ή ροδιού. Η ίδια συνταγή απευθύνεται και για μεικτό δέρμα.


Πίλινγκ προσώπου με αβοκάντο και μέλι για ξηρό δέρμα

Θα χρειαστείτε: 1 αβοκάντο, 1 κ.σ. μέλι, λίγες σταγόνες λάδι καρύδας.

Τόσο το μέλι, όσο και το αβοκάντο είναι δύο συστατικά, που προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα. Το αβοκάντο περιέχει ιδιαίτερα ευεργετικά συστατικά για το δέρμα, όπως κάλλιο, που συμβάλλει στην υγεία των κυττάρων. Επίσης έχει βιταμίνες, φυλλικό οξύ και λουτένη που έχουν αντιοξειδωτική, ενυδατική και επουλωτική δράση.

Πίλινγκ με βρώμη και χαμομήλι για ευαίσθητο δέρμα

Θα χρειαστείτε: 8 κουταλιές αποξηραμένο χαμομήλι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. βρώμη, 2 κ.σ. γιαούρτι.

Το χαμομήλι είναι ένα βότανο με ιδιαίτερα καταπραϋντικές ιδιότητες και μαζί με το ελαιόλαδο, προσφέρουν απαλότητα στο δέρμα. Η βρώμη δεν περιέχει καθόλου αλλεργιογόνα και έχει αμινοξέα που ενισχύουν την άμυνα του δέρματος, συμβάλλοντας στην ενυδάτωση του. Τέλος, το γιαούρτι είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση του pH του δέρματος και ξεμπλοκάρει τους πόρους.

Πίλινγκ με αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου (για το σώμα)

Ανακατέψτε χοντρό αλάτι με αρκετό αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου.

Το χοντρό αλάτι κάνει βαθύ μασάζ σε κοιλιά και γλουτούς, βοηθά στη σύσφιξη και καταπολεμά την κυτταρίτιδα, τις ραγάδες και τη χαλάρωση, ενώ το αιθέριο έλαιο , ενισχύει την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.


.

Οδηγίες
Η απολέπιση γίνεται πάντα μετά το ντους σε καθαρό, αλλά όχι στεγνό δέρμα. Χρειάζεται απαλό και κυκλικό μασάζ, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η κυκλοφορία του αίματος. Δεν χρειάζεται να βάλουμε αρκετή δύναμη καθώς απλώνουμε το καθαριστικό. Οι κόκκοι του αρκούν για να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους του δέρματος. Στη συνέχεια, το αφήνουμε στην επιδερμίδα μας για 5 λεπτά, ώστε να δράσουν τα θρεπτικά συστατικά του και ξεπλένουμε με άφθονο, χλιαρό νερό. Είναι πολύ σημαντικό να μην κοιμηθούμε αμέσως μετά τον καθαρισμό, αλλά να αφήσουμε να περάσουν περίπου 30 λεπτά. Η επιδερμίδα μας χρειάζεται λίγο χρόνο για να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί, γι αυτό, αν κοιμηθούμε νωρίτερα μπορεί να παρατηρήσουμε μερικούς ερεθισμούς.

Διαβάστε Επίσης  Υπέρταση: Αυτές είναι οι επικίνδυνες τροφές

Πιο συγκεκριμένα:

Για το πίλινγκ προσώπου:

Για το πίλινγκ προσώπου εφαρμόζουμε μια μικρή ποσότητα κρέμας στην περιοχή του Τ (μύτη και μέτωπο). Στη συνέχεια, κάνουμε απαλό κυκλικό μασάζ, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφού ξεπλυθούμε, δεν ξεχνάμε το πιο απαραίτητο σημείο της διαδικασίας, που είναι η σωστή ενυδάτωση. Αφού σκουπίσουμε το πρόσωπό μας με μία πετσέτα, εφαρμόζουμε μια ενυδατική κρέμα στην επιφάνειά του. Εάν η επιδερμίδα μας είναι λιπαρή, προτιμούμε μια τονωτική λοσιόν, ενώ εάν είναι ξηρή, ένα λάδι με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά . Εάν δεν γνωρίζετε τον τύπο δέρματός σας, μην διστάσετε να ρωτήσετε κάποιον ειδικό σε κάποιο φαρμακείο, κατάστημα καλλυντικών ή τον δερματολόγο σας, για καλύτερα αποτελέσματα.

Για το σώμα:

Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε είναι παρόμοια με αυτή του προσώπου, δίνοντας έμφαση αυτή τη φορά σε αγκώνες, φτέρνες και αστραγάλους. Αμέσως μετά, δεν ξεχνάμε να ενυδατώσουμε σωστά το δέρμα μας, καθώς όλοι οι πόροι του είναι ανοιχτοί. Ανάλογα με τον τύπο δέρματος επιλέγουμε το κατάλληλο σκεύασμα. Σε μία κανονική επιδερμίδα συνιστάται ένα απλό γαλάκτωμα σώματος. Σε μια ξηρή, η καλύτερη επιλογή είναι, αντίστοιχα με το πρόσωπο, ένα λάδι σώματος. Σε λιπαρή επιδερμίδα, καλό είναι, να μην χρησιμοποιηθεί γαλάκτωμα με έντονο το λιπαρό στοιχείο. Καλύτερη επιλογή θα ήταν, μια λοσιόν εξισορρόπησης της λιπαρότητας.
votanonkipos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *