Πώς να απαλλαγείτε από τον λόξιγκα

Πώς να απαλλαγείτε από τον λόξιγκα
Πώς να απαλλαγείτε από τον λόξιγκα

Η κατανάλωση ενός μεγάλου γεύματος, η παλινδρόμηση οξέων από το στομάχι, το αλκοόλ, το έντονο στρες αλλά και το ανθρακικό των αναψυκτικών είναι μερικοί από τους πιο συχνούς λόγους που προκαλούν λόξιγκα.

Όταν μιλάμε για τον λόξιγκα φυσικά αυτό που μας απασχολεί είναι πώς να τον σταματήσουμε γρήγορα. Μπορεί να μην υπάρχει φάρμακο που να «γιατρεύει» τον λόξιγκα, επομένως η μόνη μας ελπίδα είναι τα διάφορα «κόλπα» που βοηθούν να χαλαρώσουν το διάφραγμα και οι φωνητικές χορδές ώστε να επιστρέψει η αναπνοή στον φυσιολογικό της ρυθμό.
Μερικές δοκιμασμένες τεχνικές προτείνει η γιατρός Μισέλ Μακόμπερ. Μία από αυτές είναι να προσπαθήσετε να «σκουντήξετε» τη σταφυλή (η μικρή προεξοχή που κρέμεται στο πίσω μέρος του λαιμού) με ένα κουτάλι ή με τη λαβή μιας οδοντόβουρτσας. Μια άλλη λύση είναι να φάτε ένα κομμάτι ψωμί, να καταπιείτε μια κουταλιά ζάχαρη ή να πιείτε ένα ποτήρι νερό σκυμμένοι.
Αυτά τα τέσσερα «κόλπα» ηρεμούν τον αντανακλαστικό σπασμό του διαφράγματος, εξηγεί η γιατρός. Προσοχή να μην τραυματίσετε τη σταφυλή, π.χ. αν χρησιμοποιήσετε κουτάλι ή αν το ψωμί είναι πολύ ξερό.
Διαβάστε Επίσης  Κολπική μαρμαρυγή: Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής που μειώνουν τον κίνδυνο αρρυθμίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *