Η αστυνομία αποτρέπει τους πολίτες να καταγγέλλουν τις κλοπές

ΕΛΛΑΔΑ,  αστυνομία,κλοπές
Η αστυνομία αποτρέπει τους πολίτες να καταγγέλλουν τις κλοπές
Με την εγκληματικότητα να έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, εντύπωση αποτελεί  το γεγονός, πως η πολιτική ηγεσία της χώρας, ισχυρίζεται πως τα στατιστικά δείχνουν ύφεση κλοπών και μείωση της εγκληματικότητας.

Τα πράγματα λοιπόν είναι πολύ απλά. Σύμφωνα με προσωπική εμπειρία, η αστυνομία αποτρέπει τους πολίτες να καταγγέλλουν εγκληματικές πράξεις, με αποτέλεσμα να μαγειρεύουν τα στατιστικά, ώστε να φαίνονται αποτελεσματικοί, τόσο οι διοικητές των Α/Τ, όσο και οι πολιτικές ηγεσίες.


.


Προσωπική μαρτυρία.
Εχουν περάσει αρκετά χρόνια, από τότε που είχε γίνει απόπειρα κλοπής του αυτοκινήτου μου.  Είχαν καταστρέψει την κλειδαριά, αλλά δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το έργο τους, πιθανόν επειδή κάποιος να τους αντιλήφθηκε.

Όταν το διαπίστωσα μετέβην στο αστυνομικό τμήμα Πετρουπόλεως, ώστε να καταγγείλω το γεγονός.


Εκεί, ο αξιωματικός υπηρεσίας στο τμήμα ασφαλείας, επειδή ήταν απόπειρα κλοπής χωρίς να τελεσφορήσει, δε μου επέτρεπε να υποβάλω μήνυση κατ αγνώστων, λέγοντας διάφορες δικαιολογίες σε σημείο που να με βγάλει και… μυθομανή.

Αγανακτισμένος ζήτησα να μιλήσω με το διοικητή του τμήματος ή τον διοικητή ασφαλείας ( δεν το θυμάμαι ακριβώς, γιατι έχουν περάσει χρόνια ), όπως και έγινε.

Εκεί, είχα την ίδια αντιμετώπιση με το διοικητή. Σε καμία περίπτωση δε με άφηνε να υποβάλω μήνυση.

Ετσι λοιπόν σχεδόν με το ζόρι, τους κατέβασα κάτω στο δρόμο που είχα παρκάρει, να διαπιστώσουν οι ίδιοι την απόπειρα παραβίασης, τη ζημιά στην κλειδαριά και κάποιες γρατζουνιές στην πόρτα.

Εκεί, ο διοικητής ισχυρίστηκε, πως δε διαπίστωσε κάποια απόπειρα κλοπής !!!

Ανεβήκαμε και πάλι στο γραφείο ασφαλείας και απαίτησα να υποβάλλω μήνυση. Μα μου είπαν, δε διαπιστώσαμε απόπειρα κλοπής.

Εγω θέλω να υποβάλλω μήνυση και εάν θέλετε πηγαίντε με μέσα για ψευδή καταμήνυση τους απάντησα έχοντας αρχίσει ήδη να κοκκινίζω από τα νεύρα μου…

Ωραία μου είπαν, κάνε τη μήνυση και φέρε μας 100,00 € για το παράβολο μου είπαν, θέλοντας έτσι να παίξουν το τελευταίο αποτρεπτικό χαρτί, παρόλο που για τη συγκεκριμένη υποβολή μήνυσης, ο πολίτης δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώνει τα 100,00 €

Με τα πολλά, κατατέθηκε η μήνυση και την επόμενη ημέρα, ήρθαν από τη σύμανση για αυτοψία, αποτυπώματα κλπ.

Περιγράφω στον αστυνομικό τα γεγονότα και την απάντηση του διοικητή, πως δε διαπίστωσε κάποια απόπειρα κλοπής και ο άνθρωπος μόνο που δεν έβαλε τα γέλια.

Μα είναι προφανέστατη απόπειρα μου είπε. Κοίτα εδώ την κλειδαριά που έχει παραβιαστεί και τις γρατζουνιές που έχει η περιοχή.

Εγώ το ξέρω, στους δικούς σου πέστα απάντησα…

…………………………………………………………..

Με είχε προβληματίσει πολύ η στάση του Α/Τ Πετρούπολης και τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα που έγραψα και στην αρχή.
Όλα γίνονται για τα στατιστικά, ώστε να εμφανίζονται αποτελεσματικοί οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων και οι πολιτικές ηγεσίες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
Για να μην αδικήσω τους σημερινούς αξιωματικούς, το συγκεκριμένο γεγονός, έλαβε χώρα, πριν από 5 – 6 χρόνια. Δε γνωρίζω εάν ακόμα παραμένει η ίδια ηγεσία και εάν ακολουθείται η ίδια πρακτική.  

Παναγιώτης Μερεντίτης
organiclife.gr
Διαβάστε Επίσης  Κλέαρχος Μαρουσάκης : Ανατροπή με τον καιρό τα Χριστούγεννα του 2023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *