«Δυναμώστε» τα μαλλιά σας με πέντε τροφές!

Η σωστή διατροφή προσφέρει υγεία συνολικά στον οργανισμό σας και παράλληλα βελτιώνει το δέρμα
σας, τα νύχια σας και τα μαλλιά σας. Εντάξτε τις παρακάτω τροφές στα γεύματα σας και σε γρήγορο διάστημα θα αποκτήσετε μαλλιά γερά και υγιή που δεν θα το πιστεύετε!





Σολομός
Ο σολομός είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά. Περίπου το 3% της κάθε τρίχας αποτελείται από αυτά τα λιπαρά οξέα. Τα ωμέγα-3 λιπαρά βρίσκονται επίσης στις μεμβράνες των κυττάρων στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής, καθώς και στα φυσικά έλαια που διατηρούν τα μαλλιά σας ενυδατωμένα.

Καρύδια

Αυτά είναι το μόνο είδος ξηρών καρπών που έχει τόσο μεγάλη ποσότητα των ω-3 λιπαρών οξέων, όπως και ο σολομός. Είναι επίσης πλούσια σε βιοτίνη και βιταμίνη Ε. Τα καρύδια προσφέρουν τέλεια αντηλιακή προστασία στα μαλλιά σας και δεν γίνονται εύθραυστα. 

Διαβάστε Επίσης  Χρωματιστά αυγά χωρίς τσόφλι


.

style=”border: 0px none; box-sizing: border-box; list-style: none; margin: 0px; outline: none; padding: 0px;” />Γλυκοπατάτες
Οι γλυκοπατάτες είναι μια καλή πηγή της αντιοξειδωτικής βήτα-καροτίνης, την οποία το σώμα σας μετατρέπει σε βιταμίνη-Α. Η συγκεκριμένη βιταμίνη σας βοηθάει επίσης στην παραγωγή των φυσικών ελαίων που διατηρούν υγιές το τριχωτό της κεφαλής σας. Η έλλειψη βιταμίνης Α μπορεί να σας προκαλέσει φαγούρα, ή ακόμα και πιτυρίδα.

Αυγά

Είναι από τις κορυφαίες τροφές σε περιεκτικότητα πρωτεΐνης, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσια και σε σίδηρο. Ο σίδηρος είναι ιδιαίτερα σημαντικός, επειδή βοηθά τα κύτταρα να μεταφέρουν οξυγόνο στους θύλακες των τριχών. Η έλλειψη σιδήρου προκαλεί αναιμία και οδηγεί σε σταδιακή απώλεια των μαλλιών, ιδιαίτερα στις γυναίκες.

Σπανάκι

Ο σίδηρος, το β-καροτένιο, το φολικό οξύ και η βιταμίνη C που περιέχει σε αφθονία το σπανάκι, θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε υγιείς τους θύλακες των τριχών και να παράγετε περισσότερα φυσικά έλαια που συντηρούν σε καλή κατάσταση γενικά το τριχωτό της κεφαλής.

Διαβάστε Επίσης  Προσοχή στις εφαρμογές υγείας για κινητά τηλέφωνα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *