Από τη νηστεία στην υπερφαγία: Τι να προσέξουμε στη διατροφή μας το Πάσχα

Από τη νηστεία στην υπερφαγία: Τι να προσέξουμε στη διατροφή μας το Πάσχα

Τα γαστρεντερικά προβλήματα είναι συνηθισμένα τις ημέρες του Πάσχα, καθώς έπειτα από νηστεία καταναλώνονται υπερβολικά μεγάλες ποσότητες τροφίμων πλούσιες σε ζωικά λίπη. Συμβουλές προστασίας.

Το «πέρασμα» από τη νηστεία στο πλούσιο πασχαλινό τραπέζι μπορεί να έχει δυσάρεστες περιπέτειες με την υγεία σας. Άλλωστε τις μέρες του Πάσχα, τα καρδιαγγειακά και τα γαστρεντερικά προβλήματα είναι πολύ συνηθισμένα.
Τα γαστρεντερικά προβλήματα είναι συνηθισμένα τις ημέρες του Πάσχα, καθώς έπειτα από νηστεία καταναλώνονται υπερβολικά μεγάλες ποσότητες τροφίμων πλούσιες σε ζωικά λίπη. Η απότομη μετάβαση από τη νηστεία στην υπερφαγία έχει ως επακόλουθο να συσσωρεύεται η τροφή στο στομάχι και τα έντερα, προκαλώντας προβλήματα όπως δυσπεψία, «φουσκώματα», μετεωρισμός (αέρια), πόνος στην κοιλιά και δυσκοιλιότητα.
Το πολύ αλκοόλ εξάλλου (από τρία ποτηράκια και πάνω) μπορεί να επιβαρύνει προϋπάρχοντα προβλήματα, όπως η χολοκυστοπάθεια («πέτρες» ή «λάσπη» στη χολή), η γαστρίτιδα, το έλκος, η οισοφαγίτιδα και τα εκκολπώματα με τις κολίτιδες στο παχύ έντερο.Τα γεύματα πρέπει να είναι μικρά και συχνά (συνιστώνται τρία κύρια γεύματα και δύο σνακ, τόσο το Μεγάλο Σάββατο όσο και την Κυριακή του Πάσχα), το κρέας να καταναλώνεται χωρίς πέτσα, να περιλαμβάνονται οπωσδήποτε σαλάτες λαχανικών στο μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα (καλό είναι να καταναλώνονται πριν από τα άλλα φαγητά και να προτιμώνται τα ψητά κρέατα στη σούβλα από αυτά στον φούρνο, στη γάστρα κ.τ.λ.

Διαβάστε Επίσης  Αέρια στομάχου - εντέρου, τυμπανισμός, μετεωρισμός, φούσκωμα, ρέψιμο(video)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *