Όταν τα παιδιά έχουν μεγάλη διαφορά ηλικίας

Ο ερχομός ενός δεύτερου παιδιού στον κόσμο μετά από αρκετά χρόνια από το πρώτο, δημιουργεί νέα

δεδομένα στους κόλπους της οικογένειας.



Πάμε να δούμε ποιες είναι οι κυριότερες αλλαγές και ποια η σωστή διαχείρισή τους από τους γονείς και το μεγάλο αδερφάκι.

Ενημερώστε έγκαιρα το παιδί σας ότι θα αποκτήσει αδερφάκι. Μπορεί λόγω μεγάλης διαφοράς ηλικίας οι πιθανότητες να παρατηρηθούν φαινόμενα ανταγωνισμού να είναι ελάχιστες, όμως καλό είναι να το προετοιμάσετε για το σημαντικό αυτό γεγονός, με δεδομένο ότι η καθημερινότητά του θα διαφοροποιηθεί σημαντικά.

Διαβάστε Επίσης  Μαρμελάδα – ζελέ κεράσι


.


Όταν φέρετε στον κόσμο το δεύτερο παιδί σας, μην παρασυρθείτε και δείξετε αυξημένο ενδιαφέρον σε αυτό, λειτουργώντας-παρά τη θέλησή σας-σε βάρος του μεγάλου. Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι και το μεγάλο παιδί έχει ανάγκη από την προσοχή σας και δεν πρέπει να νιώθει παραμελημένο.
Είναι θεμιτό να ζητάτε βοήθεια από το μεγάλο παιδί σε θέματα που αφορούν το νεογέννητο αδερφάκι του, όμως δεν πρέπει να χάσετε το μέτρο και να φτάσετε σε σημείο να το κουράσετε. Μην ξεχνάτε ότι ο ρόλος του είναι υποβοηθητικός και δεν υποκαθιστά άτυπα το δικό σας!
Τον πρώτο καιρό θα χρειαστεί να δείξετε τεράστια υπομονή μέχρι να βρει όλη η οικογένεια τις ισορροπίες της με τα νέα δεδομένα. Άλλωστε και μόνο το γεγονός ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από τον πρώτο τοκετό και κάποια πράγματα ενδεχομένως δεν τα θυμάστε καλά, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Πηγή: mother.gr
Διαβάστε Επίσης  Δευτέρα Αγ. Πνεύματος: Κλειστά τα φαρμακεία της Αττικής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *