Έχει ξεφύγει ο Ερντογάν: «Θα πακετάρουμε όποιον θέλουμε, όπου θέλουμε»

Σε μια σαφέστατη απειλή απαγωγής των 8 Τούρκων φυγάδων πραξικοπηματιών από

το ελληνικό έδαφος, προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν λέγοντας πως «θα πακετάρουμε οποιονδήποτε, οπουδήποτε και αν βρίσκεται»

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν μιλώντας σε συνεδρίαση του κόμματός του αναφέρθηκε στην επιχείρηση της ΜΙΤ στο Κόσοβο κατά την οποία έξι μέλη του του Τάγματος Γκιουλέν συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στην Τουρκία.


.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην επιχείρηση δήλωσε πως «σε συνεργασία με την υπηρεσία του Κοσόβου, έφεραν (η ΜΙΤ) τους έξι ποιο σημαντικούς φυγάδες στην Βαλκανική και τους παρέδωσαν στους αρμόδιους. Όπου και αν είναι θα τους πακετάρουν και θα τους φέρνουν να λογοδοτούν».
Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε χθες πως οι συλλήψεις έγιναν χάρη σε συνεργασία των κοσοβάρικων υπηρεσιών ασφαλείας με την τουρκική μυστική υπηρεσία MİT (Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών Τουρκίας), και ότι οι έξι άνδρες «επέστρεψαν» στην πατρίδα τους με ιδιωτικό τουρκικό αεροσκάφος.
Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Ραμούς Χαραντινάι, υποστηρίζει μέσω Twitter πως “δεν είχε ενημερωθεί για την όλη επιχείρηση και συνεπώς ότι θα δράσει σύμφωνα με τις νομικές και συνταγματικές εξουσίες που διαθέτει”, αλλά αυτό είναι βέβαια για “τα μάτια του κόσμου” και για να τηρηθούν τα διπλωματικά προσχήματα.
Σημειώνεται πως για την ίδια υπόθεση με την επιχείρηση των Τούρκων και της μυστικής υπηρεσίας, ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι καρατόμησε τον υπουργό Εσωτερικών και τον επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας.
«Και οι δύο παύθηκαν εξαιτίας των συλλήψεων που έγιναν χθες», δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, προσθέτοντας πως περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στη δημοσιότητα στη διάρκεια της ημέρας.
Οι καταζητούμενοι Τζιχάν Οζκάν, Καχραμάν Ντεμίρεζ, Χασάν Χουσεϊίν Γκιούνακαν, Μουσταφά Ερντέμ, Οσμάν Καράκαγια και Γιουσούφ Καραμπίνα παραδόθηκαν στις τουρκικές αρχές και κανείς δεν πρέπει να είναι αισιόδοξος για την τύχη τους…
Σύμφωνα με το Anadolu οι έξι συλληφθέντες φέρεται να δρούσαν στο όνομα του Φ.Γκιουλέν στα Βαλκάνια και του έστελναν χρήματα στην Πενσιλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου ζει αυτοεξόριστος από το 1999.
Είναι η μεγαλύτερη, από αυτές που δημοσιοποιήθηκαν, επιχείρηση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών μετά το 1999 και την αρπαγή του Α.Οτσαλάν από τα χέρια της ελληνικής ΕΥΠ στην Κένυα.
Τώρα στην ελληνική κυβέρνηση ανησυχούν για τους 8 φυγάδες πραξικοπηματίες Τούρκους στρατιωτικούς καθώς στις 8 Απριλίου επέρχεται παρέλευση του 18μήνου και θα πρέπει να αποφυλακιστούν.
Αν γίνει αυτό θα είναι πολύ δύσκολη η προστασία τους σε ελληνικό έδαφος και εάν οι Τούρκοι καταφέρουν να τους απαγάγουν το πλήγμα για την Ελλάδα και για την ελληνική κυβέρνηση θα είναι τεράστιο.
Ήδη στην κυβέρνηση αναζητούν τρόπους για να διευθετήσουν το ζήτημα αυτό.
Για την οικονομία τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία θα επιτύχει υψηλή οικονομική ανάπτυξη το 2018 και θα κρατήσει την πόρτα «ορθάνοιχτη» για τους διεθνείς επενδυτές.
«Έχω κακά νέα γι’ αυτούς που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τις ισοτιμίες σαν μπαμπούλα για να τρομάξει ο λαός μας», είπε ο Ερντογάν μιλώντας σε μέλη του κυβερνώντος κόμματός του, του AKP. «Για μια ακόμη φορά η Τουρκία θα χαλάσει τα παιχνίδια που παίζονται εναντίον της με την υψηλή ανάπτυξη που θα επιτύχει το 2018».
Διαβάστε Επίσης  Σήμερα η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *