Σπιτικά scrub για βελούδινη επιδερμίδα

Αυτά τα scrub για το σώμα θα τα λατρέψετε γιατί είναι απίστευτα εύκολα, αφήνουν το δέρμα σας
βελούδινο και μυρίζουν υπέροχα! Τα υλικά των συνταγών που είναι σε κόκκους κάνουν στο δέρμα απολέπιση, ενώ τα λάδια και τα αιθέρια έλαια του προσφέρουν απαλότητα και θρέψη.


Τώρα που έρχονται γιορτές μπορείτε να ετοιμάσετε μία μεγαλύτερη ποσότητα, να τα βάλετε σε όμορφα βαζάκια, να τα διακοσμήσετε με μια όμορφη κορδέλα και να τα κάνετε δώρο στις φίλες σας. Έτσι, κι εσείς θα κάνετε οικονομία και εκείνες θα τα λατρέψουν (και εσάς βέβαια ακόμα περισσότερο)!


Scrub για το σώμα με ζάχαρη, καρύδα και βανίλια


1 φλιτζάνι ζάχαρη
¼ του φλιτζανιού λάδι καρύδας
2 κουτάκια του γλυκού κολοκυθόσπορους
2 κουταλάκια του γλυκού απόσταγμα βανίλιας


Περάστε από το multi τους κολοκυθόσπορους μέχρι να γίνουν μικροί κόκκοι. Βάλτε σε ένα μπολ το λάδι καρύδας και προσθέστε τη ζάχαρη και το απόσταγμα βανίλιας. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μετά πρόσθεσε τους τριμμένους κολοκυθόσπορους. Ανακατέψτε λίγο ακόμα και το scrub σας είναι έτοιμο!


Scrub για το σώμα με λεβάντα, καρύδα και αλάτι Epsom
200 ml λάδι καρύδας
100 γραμ. αλάτι Epsom
20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας


Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε καλά όλα τα υλικά και το scrub  είναι έτοιμο. Έξυπνη κίνηση είναι πρώτα να προσθέσετε το αιθέριο έλαιο λεβάντας στο λάδι καρύδας και μετά το αλάτι.


Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χοντρό αλάτι, αλλά το αλάτι Epsom έχει μοναδικά υπέροχες ιδιότητες για το δέρμα σας.


Scrub για το σώμα με καφέ και ελαιόλαδο


100 ml ελαιόλαδο
50 γραμ. αλεσμένο καφέ (οποιουδήποτε είδους)


Ανακάτεψε καλά το ελαιόλαδο με τον καφέ μέχρι να γίνει μία παχύρρευστη πάστα. Καθώς αυτό το scrub σχετικά είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του μπορείτε να ετοιμάζετε μία μικρή ποσότητα κάθε φορά που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε (ιδανικά μέρα παρά μέρα) ή μία μεγαλύτερη και να το έχετε  στο μπάνιο σας. Γυναίκες που το έχουν χρησιμοποιήσει σε τακτική βάση έχουν διαπιστώσει ότι απαλύνει τις ραγάδες.

Διαβάστε Επίσης  Ο καιρός σήμερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *