Ένας οδηγός επιβίωσης για τις σημαντικότερες σχέσεις της ζωής σου

Οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγεις” λέει η δημοφιλής φράση, αλλά μεγαλώνοντας, ίσως δεν είναι πάντα εφικτό να τη διατηρήσεις.



Μεγαλώνοντας, συνειδητοποιούμε εκ των υστέρων ότι πράγματι, αφήσαμε στο παρελθόν φίλίες που τις θεωρούσαμε φιλίες ζωής- διαφορετικά προγράμματα, διαφορετικές παρέες, διαφορετικός τρόπος ζωής και έλλειψη ελεύθερου χρόνου μπορούν να οδηγήσουν σε αυτό. 


Συχνά, οι συγκυρίες μπορεί να σε οδηγήσουν σε περιόδους μοναξιάς ή ανασφάλειας- αισθάνεσαι οτι δεν έχεις την κοινωνική ζωή που είχες ή που θα ήθελες, αλλά δεν ξέρεις τι να κάνεις για να βελτιώσεις την κατάσταση. 


Καθώς η ζωή συνεχίζεται αμείλικτα και καλείσαι να αποφασίσεις ποιους ανθρώπους θέλεις πραγματικά στη ζωή σου, κράτα στο μυαλό σου τα παρακάτω 5 tips σαν… οδηγό επιβίωσης για ενήλικες φιλίες. 


1. Μην αναζητάς την επιβεβαίωση από τις φιλίες σου


Όταν προσεγγίζεις νέους ανθρώπους, μην τους επιφορτίζεις με την υποχρέωση να σε κάνουν να αισθανθείς ασφαλής και καλά με τον εαυτό σου. Προσπάθησε να είσαι ο εαυτός σου και όχι αυτό που πιστεύεις ότι θα είναι ευκολότερα αποδεκτό και μην ερμηνεύεις την κάθε πράξη τους ως αντανάκλαση των συναισθημάτων τους προς εσένα. 


2. Εστίασε σε ένα ή δύο σημαντικά άτομα


Αν ο λόγος που αισθάνεσαι ανασφαλής ή αποκομμένη είναι το χαοτικό σου πρόγραμμα και η ανάγκη σου να ξεκουράζεσαι περισσότερο, τότε θα πρέπει να επιλέξεις. Δώσε προτεραιότητα στις σημαντικότερες φίλες σου, προστάτευσε τη σχέση σου μαζί τους και στη συνέχεια δοκίμασε να ανοίξεις τον κύκλο σου. 


3. Μη βασίζεσαι στο πώς ξεκίνησε μία φιλία


Αν γνώρισες ένα νέο άτομο, αλλά αυτό δε συμπεριφέρεται ακριβώς με τον τρόπο που θα περίμενες, μη βιαστείς να καταδικάσεις τη σχέση σας. Όχι, το πιθανότερο είνα ότι δεν έχει κάτι μαζί σου αν δεν απάντησε στο μήνυμά σου ή αν ακύρωσε την τελευταία στιγμή. Δείξε κατανόηση, μην το παίρνεις προσωπικά και μην παραιτείσαι. 


4. Γίνε η φίλη που θα ήθελες να έχεις


Κλισέ, αλλά αληθινό. Δείξε κατανόηση, συμπάθεια, άκου προσεκτικά και- κυρίως- γίνε περισσότερο ενεργή. Αν περιμένεις μονίμως να σου προτείνουν μια έξοδο, άλλαξέ το- στείλε μηνύματα, οργάνωσε, κανόνισε εσύ. Δήλωσε “παρούσα”. 


5. Μην είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου


Το να κάνεις νέους φίλους δεν είναι πάντα εύκολο. Η συναναστροφή με άλλους νέους ανθρώπους μας βγάζει πάντα από το comfort zone μας, αλλά δε χρειάζεται να προσπαθείς να χτίσεις μια εικόνα. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου για μια φιλία που δεν “έδεσε”. 

Διαβάστε Επίσης  Πώς να κάνεις ξανθές ανταύγειες με υλικά απ’ την κουζίνα σου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *