Τρία μυστικά για νόστιμες φράουλες

Η φράουλα είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα που φυτεύουμε το καλοκαίρι στον κήπο μας. Μπορεί να

φυτευτεί με ευκολία στο μπαλκόνι, σε γλάστρες και ζαρντινιέρες, καθώς και στο έδαφος για να μας χαρίσει λαχταριστούς πεντανόστιμους καρπούς. Ανακαλύψτε τρία μυστικά για να απολαμβάνετε τις πιο νόστιμες φράουλες.


.

• Εξασφαλίστε καλή αποστράγγιση στις φράουλες

Αν φυτέψετε τις φράουλες σε γλάστρα ή ζαρντινιέρα, τοποθετήστε στη βάση μια λεπτή στρώση χαλικιών ή βότσαλων για να εξασφαλίσετε καλή αποστράγγιση ώστε να μην αναπτύσσονται μυκητολογικές ασθένειες του ριζικού συστήματος. Αν φυτέψετε τις φράουλες στο έδαφος, διαμορφώστε υπερυψωμένες θέσεις φύτευσης σε «σαμαράκια» για να στραγγίζει καλά το νερό και να πετύχετε πρωιμότητα στην παραγωγή.

Διαβάστε Επίσης  Όσιος Παΐσιος: Αρρώστιες και ατυχήματα από κατάρες
• Ποτίζετε συχνά τις φράουλες

Οι φράουλες διαθέτουν ρηχό ριζικό σύστημα και απορροφούν μόνο το επιφανειακό νερό. Ειδικά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, οι φράουλες θα πρέπει να ποτίζονται κάθε μέρα. Αν τα φυτά σας έχουν πολύ μικρά φύλλα ή δεν παράγουν πολλές φράουλες μπορεί να είναι ένδειξη έλλειψης νερού. Κατά το πότισμα, σε ώρες έντονης ηλιοφάνειας και ζέστης, μην βρέχετε το φύλλωμα της φραουλιάς γιατί δημιουργούνται εγκαύματα.

Διαβάστε Επίσης  Το τεστ των χρωμάτων αποκαλύπτει τη ψυχολογία σας
• Λιπαίνετε τις φράουλες σε τακτικά διαστήματα

Ενσωματώστε πλήρες βιολογικό λίπασμα κατά τη φύτευση της φραουλιάς για την πρώτη ανάπτυξη της φράουλας. Στη συνέχεια, είναι αναγκαίο να προσθέτετε βιολογικό λίπασμα καλίου κάθε 20-30 μέρες, ώστε οι φράουλες να αποκτήσουν καλή παραγωγή, ικανοποιητικό μέγεθος και γλυκιά γεύση.


Κώστας Λιονουδάκης
Γεωπόνος Γ.Π.Α.
http://www.mistikakipou.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *