Αχιλλέα: Οι ευεργετικές της ιδιότητες για τον οργανισμό

Λένε πως την Αχιλλέα τη δώρισε η μητέρα φύση στις γυναίκες αφού με το αφέψημά όλα αρχίζουν

και δουλεύουν ρολόι στον έμμηνο κύκλο μιας γυναίκας. Μα οι θεραπευτικές ιδιότητες της Αχιλλέας δε σταματούν εδώ…

Οι ευεργετικές ιδιότητες της Αχιλλέας για τον οργανισμό

1. Έμμηνος Ρήση

Πολύ πιο υγιεινή και σαφώς πολύ πιο ασφαλής από οποιοδήποτε χάπι, η Αχίλλεα έχει την ικανότητα να ρυθμίζει τον κύκλο της περιόδου μιας γυναίκας. Μάλιστα η χρήση της συμβάλλει στην ομαλή εμμηνόπαυση, εξουδετερώνει την αμηνόρροια, τη δυσμηνόρροια μα και την υπερβολική αιμορραγία. Η επίδρασή της στου μύες της μήτρας είναι άκρως ανακουφιστική.

 

2. Γαστροπάθειες και παθήσεις του εντέρου

Η Αχιλλέα μειώνει τα αέρια του εντέρου, την κολίτιδα, τους νευρικούς σπασμούς του στομάχου. Επίσης, το αφέψημά της σκοτώνει κάποια βλαβερά παράσιτα των εντέρων.

Διαβάστε Επίσης  Βότανα που προστατεύουν και αναζωογονούν αίμα και κυκλοφορικό

3. Ρευματοπάθειες

Η Αχιλλέα λειτουργεί ως παυσίπονη με ιδιαίτερη επιτυχία σε ρευματοπάθειες και αρθριτικά.

4. Αντιπυρρετική

Έχει παρατηρηθεί ότι ρίχνει πυρετό ο οποίος φτάνει στους 38C. Χρησιμοποιείται σε κρυολογήματα, καταρροή και βήχα. Σφίγγει τους πόρους στο εσωτερικό της μύτης μειώνοντας έτσι την υπερέκκριση της βλέννας.

5. Χολή και συκώτι

Αυξάνοντας την έκκριση της χολής, βοηθά στην άριστη ηπατική λειτουργία και αυτό έχει εκπληκτικά αποτελέσματα σε όλο τον ανθρώπινο οργανισμό.

6. Νεφρά και ουρήθρα

Καθώς η Αχιλλέα έχει διουρητικές ιδιότητες, καθαρίζει τα νεφρά και την ουρήθρα. Όμως το ίδιο βότανο είναι αυτό που ρυθμίζει την ακράτεια ούρων.

Διαβάστε Επίσης  Κρυολόγημα: Το βότανο που βοηθά στην ταχύτερη ανάρρωση

7. Αιμοφόρα αγγεία

Τονώνει ολόκληρο το κυκλοφοριακό σύστημα και θεραπεύει τα αιμοφόρα αγγεία από διάφορες παθήσεις όπως κιρσούς, φλεβίτιδα και  αιμορροΐδες.

8. Δέρμα

Κατάπλασμα, λοσιόν ή αλοιφή Αχίλλειας κάνει το λιπαρό δέρμα να  καθαρίζει σε βάθος, και θεραπεύει διάφορες παθήσεις του δέρματος όπως έκζεμα, ακμή, καλογήρους, ραγάδες της θηλής και των χεριών, αλλεργίες, φαγούρα λειχήνες. Εντριβές με αφέψημα Αχίλλειας, εμποδίζουν την τριχόπτωση.

9. Αποτοξίνωση

Φυσικά και καθαρίζει όλο τον οργανισμό από τοξίνες χάρη στις διουρητικές, εφιδρωτικές, αντιμικροβιακές και πολλές ακόμα ιδιότητές της.

Παρενέργειες

Σε μεγάλες περιόδους χρήσης η Αχιλλέα μπορεί να προκαλέσει δερματικά στίγματα, ζαλάδες, θολώσεις και πονοκεφάλους. Σπάνια μπορεί να προκαλέσει αλλεργία. Το αιθέριο έλαιό της απαγορεύεται να χρησιμοποιείται από εγκυμονούσες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *