Μαρμελάδα λεμόνι

Μαρμελάδα λεμόνι

  • Συστατικά
    1 κιλό μεγάλα σφικτά λεμόνια (περίπου 7),
    1 ½ κιλό ζεστή ζάχαρη,
    7 φλ. (1 3/4 λίτρα) νερό,
    1 μικρό τετράγωνο ή ορθογώνιο κομμάτι γάζα (από το φαρμακείο), πλευράς 12 εκ. περίπου
    Βήματα
    Βήμα 1
    Πλένετε καλά τα λεμόνια. Παίρνετε μια λεκάνη ή ένα γυάλινο ταψί (για να μαζεύετε τα ζουμιά και τα κουκούτσια τους) και τα κόβετε μέσα σε λεπτά φετάκια. Αφαιρείτε τα κουκούτσια, τα μαζεύετε όλα και τα βάζετε στη γάζα. Τη δένετε με σπάγκο για να τα συγκρατεί.
    Βήμα 2
    Βάζετε τα φετάκια των λεμονιών, το χυμό που έβγαλαν και τα κουκούτσια μέσα στη γάζα σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, αφήνετε τα λεμόνια να κοχλάσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει καλά η φλούδα τους. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τη ζεστή ζάχαρη και  την ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει. Την επιστρέφετε στη φωτιά, αφήνετε να κοχλάσει και ύστερα χαμηλώνετε τη φωτιά συνεχίζετε το βράσιμο για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
    Βήμα 3
    Βγάζετε από μέσα τη γάζα με τα κουκούτσια και τη στύβετε καλά για να πέσει το σιρόπι μέσα στην κατσαρόλα. Αλέθετε τη μαρμελάδα στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ, για να γίνει ρευστός πουρές (τμηματικά αν χρειαστεί). Την επιστρέφετε στην κατσαρόλα, την αφήνετε να βράσει μέχρι να κοχλάσει ανακατεύοντάς την συνεχώς και ύστερα την αποσύρετε από τη φωτιά.
    Βήμα 4
    Την αφήνετε να κρυώσει λίγο και τη βάζετε σε αποστειρωμένα βάζα.
    Βήμα 5
    Όταν η μαρμελάδα κρυώσει εντελώς τα κλείνετε
Διαβάστε Επίσης  Τρόποι αποξήρανσης σύκων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *