Φρούτα και λαχανικά : το κλειδί για να ρίξετε την πίεσή σας

Η διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων αρτηριακής πίεσης αποτελεί βασικό παράγοντα για

την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, εμφράγματος, εγκεφαλικού επεισοδίου και άλλων χρόνιων παθήσεων.

Η απορρύθμιση της πίεσης και η εμφάνιση υπέρτασης αποτελεί ένα συχνό πρόβλημα του σύγχρονου τρόπου ζωής, για το οποίο ευθύνονται πολλοί διαφορετικοί παράγοντες κινδύνου.

Μεταξύ αυτών, σημαντική θέση κατέχουν οι διατροφικές συνήθειες, καθώς η πρόσληψη ορισμένων συστατικών και τροφίμων μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση της πίεσης ή αντίστοιχα στην αύξηση της πιθανότητας εμφάνισης υπέρτασης.

Διαβάστε Επίσης  Μεταλλαγμένα τρόφιμα. Λύση η απειλή;

Η συχνή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών ανήκει στην πρώτη κατηγορία, καθώς έχει συσχετισθεί από πολλές μελέτες με μείωση των επιπέδων αρτηριακής πίεσης.

Μάλιστα, η ευεργετική δράση των εν λόγω ομάδων τροφίμων πιθανότατα αποδίδεται σε διάφορα συστατικά, μεταξύ των οποίων το κάλιο, που είναι απαραίτητο για τη ρύθμιση της ισορροπίας των υγρών του σώματος και της πίεσης, αλλά και τα αντιοξειδωτικά, που σχετίζονται με την προστασία των αγγείων από τις αρνητικές επιπτώσεις του οξειδωτικού στρες.

Διαβάστε Επίσης  Οι πέντε απαγορευμένες τροφές για τις βραδινές ώρες. Τι δεν πρέπει να φας πριν πέσεις για ύπνο

Συνεπώς, εμπλουτίστε το διαιτολόγιό σας με ποικιλία φρούτων και λαχανικών από όλες τις χρωματικές ομάδες, ώστε να απολαύσετε τα πολλαπλά οφέλη που έχουν να προσφέρουν στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος και όχι μόνο.

 

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *