Δασόμελο με μαστίχα Χίου.. Η απόλυτη υπερτροφή!

Μέλι, το νέκταρ των θεών, η φυσική γλυκαντική ουσία η οποία αποτελεί ένα πραγματικό θαύμα της φύσης .

Γνωστό ήδη από την αρχαιότητα για την ευεργετική του δράση στους ασθενείς , συμβάλλει στην καλή λειτουπργία του οργανισμού λόγω των αντισηπτικών ιδιοτήτων του. Εξαιρετική πήγή ενέργειας και θρεπτικών συστατικών , πλούσιο σε προλίνη (δομικό στοιχείο του κολλαγόνου) , προσφέρει τόνωση και θρέψη.  Έχει βρεθεί ότι η καθημερίνη κατανάλωση μπορεί να αποκαταστήσει την υγεία σε περίπτωση αναιμίας λόγω της περιεκτικότητας σιδήρου που έχει.


.

Μαστίχα Χίου, η ισχυρή.  Γνωστή από την αρχαιότητα για την αντιφλεγμωνόδη δράση της λόγω του ελεανολικού και ολεανολικού οξέος , δρα επουλωτικά σε φλεγμονές συγκεκριμένων οργάνων (έλκος στομάχου, οισοφαγίτιδες , γαστρίτιδες κλπ).
Έρευνες έχουν επιβεβαιώσει την αντιοξειδωτική , αντιμικροβιακή και αντικαρκινική της δράση εξαιτίας του ολεανολικου οξέος .  Η ρητίνη της μαστίχας Χίου περιέχει αξιόλογες ποσότητες διαφόρων πολυφαινολών σε σχέση με άλλα φυσικά προϊόντα, που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα συστατικά της (π.χ. τριτερπενοειδή) αποκτά ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες. Άλλες προστατευτικές δράσεις που παρουσιάζουν οι πολυφαινόλες είναι οι εξής:
  • Η μείωση σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα
  • Αντικαρκινική δράση (στο παχύ έντερο)
  • Αντιαλλεργικές ιδιότητες
  • Αντιμικροβιακή και αντιβακτηριδιακή δράση
Το δασόμελο με εκχύλισμα μαστιχελαίου αποτελέι ένα φυσικό ελιξίριο για την υγεία δίνοντας στον οργανισμό τα οφέλη από το μέλι συνδυασμένα με τα οφέλη της μαστίχας δημιουργόντας έτσι ένα ισχυρό ανοσοποιητικό .
Περαν της ωραίας γεύσης , έχει σημαντικά αποτελέσματα στην προστασία και τη διατήρηση της υγείας μέσω των ποικίλων επιδράσεων στον οργανισμό. Απολάυστε το παντού και αφήστε να δράσει θρεπτικά στον οργανισμό σας.

Διαβάστε Επίσης  Σχέσεις: 5 τρόποι για να γίνεις η καλύτερη κοπέλα που είχε ποτέ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *