Έξυπνες χρήσεις της βαζελίνης στο νοικοκυριό

Ακόμη ένα προϊόν που σου λύνει τα χέρια εκεί που δεν το περίμενες.

Η βαζελίνη έχει αρκετές εναλλακτικές χρήσεις και εκτός από αυτές στους τομείς της ομορφιάς, ιδού και μερικές που βρίσκουν εφαρμογή στην καθημερινότητά σου και ειδικά στο νοικοκυριό.

• Θέλεις να γυαλίσεις τα δερμάτινα παπούτσια σου και δεν έχεις το κατάλληλο προϊόν; Βάλε λίγη βαζελίνη σε ένα πανί, τρίψε ελαφρά και σκούπισε με ένα καθαρό, μαλακό πανί. Κάνε το ίδιο και με το δερμάτινο μπουφάν σου ή τον δερμάτινο χαρτοφύλακά σου, σε περίπτωση που σου φαίνεται ότι έχει “σκληρύνει”.


• Τρίζουν οι μεντεσέδες ή τα πόμολα στις πόρτες; Βάλε λίγη βαζελίνη ή άλλο λιπαντικό –ακόμη και απλά λαδάκι θα την κάνει τη δουλειά, εδώ που τα λέμε- “παίξε” λίγο την πόρτα για να πάει παντού το υλικό και είσαι έτοιμη..

• Σε “χτυπούν” τα καινούρια σου δερμάτινα παπούτσια -ή ακόμη και τα αθλητικά; Άλειψε το σημείο με λίγη βαζελίνη για να μαλακώσει το δέρμα και θα γλιτώσεις τις φουσκάλες.

• Καταπολέμησε τη σκουριά εκεί που παραμονεύει. Άλειψε με βαζελίνη τα μεταλλικά κομμάτια των εργαλείων σου ή του παιδικού καροτσιού που αφήνεις στην αποθήκη, ακόμη και την αλυσίδα του ποδηλάτου σου και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

• Πριν βάλεις ένα καινούριο κερί στο κηροπήγιο, βάλε στη βάση λίγη βαζελίνη και όταν χρειαστεί να το αφαιρέσεις θα γίνει χωρίς κανένα πρόβλημα.

• Έπεσε νερό σε ξύλινο έπιπλο και έχεις τρελαθεί με τον  λεκέ; Τρίψε την επιφάνεια του ξύλου με ένα σφουγγάρι ποτισμένο σε βαζελίνη και θα δεις το “θαύμα”.
Διαβάστε Επίσης  Nικήτρια στις καρδιές μας η Ελένη Φουρέιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *