Τελικά η μπύρα κάνει κοιλιά ή όχι;

Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι η μπύρα φουσκώνει και κάνει κοιλιά. Μια μελέτη έδειξε ότι η μπύρα
δεν ευθύνεται καθόλου για την αύξηση και το φούσκωμα της κοιλιάς αλλά τα συνοδευτικά της. Στην έρευνα φάνηκε ότι όσοι πίνουν μπύρα καταναλώνουν παράλληλα σνακς με μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος όπως τα πατατάκια, τα λουκάνικα, τα ζυμαρικά και άλλα ανάλογα. Η μπυροκοιλιά είναι απλά ένας μύθος. 

Αν λοιπόν σας αρέσει η μπύρα μπορείτε να την απολαύσετε με μέτρο. Η μπίρα όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, χάρις την χαμηλή θερμιδική της αξία είναι ιδανική ακόμα και στην δίαιτα φτάνει να αποφεύγονται τα παρελκόμενα τσιμπολογήματα.



Στα αλκοολούχα ποτά οι θερμιδική αξία εξαρτάται από την περιεκτικότητα του κάθε ποτού σε αλκοόλ. Στην περίπτωση της μπύρας η περιεκτικότητα του αλκοόλ είναι περίπου στο 5% και του κρασιού στο 12%. Στο ουίσκι, στην βότκα και στα υπόλοιπα ανάλογα οινοπνευματώδη ποτά η ποσότητα του αλκοόλ είναι περίπου στο 43%. Με λίγα λόγια η μπύρα έχει λιγότερο αλκοόλ, λιγότερες θερμίδες και παχαίνει πολύ πιο λίγο από το κρασί και άλλα αλκοολούχα. Ένα ποτήρι μπύρας έχει μόλις 100 θερμίδες ενώ ένα ποτήρι λευκό κρασί έχει 120 θερμίδες και το κόκκινο κρασί 130 θερμίδες περίπου. Στα άλλα ποτά μπορεί να φτάσει και στις 200 θερμίδες ανά ποτήρι.

Διαβάστε Επίσης  Γέροντας Εφραίμ:Για να κερδίσουμε την σωτηρία μας, θα πρέπει να βάλουμε μία τάξη στη ζωή μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *