Οι 3 ασκήσεις που θα διώξουν μακριά το stress σου. Κάντες τώρα!

Είστε στη δουλειά και νιώθετε πίεση από τις ευθύνες σας; Σε αυτό το άρθρο σας δίνουμε μερικές

συμβουλές για να ηρεμήσετε από το στρες και να έχετε εσωτερική ηρεμία.

Το πρώτο, που πρέπει να κάνετε είναι να σταματήσετε ότι κάνετε και να φέρετε τα χέρια σας στην πρόταση (τα χέρια να είναι παράλληλα και να κοιτάνε ευθεία μπροστά, στο ύψος των ώμων). Από εκείνη τη θέση προσπαθήστε να τεντώσετε τα χέρια σας με διάθεση να μακρύνουν. Επίσης τα χέρια μπορούν να έρθουν στην έκταση (στο πλάι του κορμού, σε σχήμα σταυρού). Και από αυτή τη θέση θα πρέπει να έχετε τη διάθεση για να τεντώσετε τα χέρια σας και να κάνετε μικρές κυκλικές κινήσεις 10 μπροστά και 10 πίσω. Αυτές τις ασκήσεις μπορείτε να τις κάνετε εναλλάξ 4-5 φορές.
Περάστε στην περιοχή του αυχένα και κάντε μερικές εκτάσεις και κάμψεις (δηλαδή, φέρτε το σάγονι σας στο λαιμό-μια φορά και την επόμενη-και φέρτε προς το πίσω μέρος του κεφαλιού, να έχει κατεύθηνση στη πλάτη σας) με αργές κινήσεις. Όλο αυτό να γίνει 10 φορές το ίδιο να κάνετε και στο πλάι με στόχο το αυτί να ακουμπήσει τον ώμο. Προσοχή εδώ! Απαγορεύονται οι κυκλικές κινήσεις του αυχένα.
Περάστε στη πλάτη σας και εδώ θα κάνετε 2 κινήσεις.
1. Από καθιστή θέση φέρτε τα χέρια σας και αγκαλιάστε τα τα πόδια κάτω από τους μηρούς. Συγκεντρωθείτε σε αυτή τη θέση και με δεμένα χέρια, προσπαθείστε να ανοίξετε την αγκαλιά. Θα νιώσετε ένα ελαφρύ τράβηγμα στη πλάτη.
2. Από όρθια θέση, δέστε τα χέρια σας στο υψός της μέσης και προσπαθείστε να σηκώσετε τις παλάμες σας, όσο μπορείτε ψηλά. Ταλάντωστε τα χέρια σας 4 φορές.
Οι παραπάνω κινήσεις έχουν σαν σκοπό να αποφορτίσουν το στρές και την ένταση. Το σημαντικό είναι να έχετε στο πρόγραμμα να τις κάνετε κάθε φορά, που νιώθετε πίεση και όχι μόνο. Βοηθάνε πολύ στην αυτοσυγκέντρωση και το πιο σημαντικό είναι ότι μπορούν να γίνουν για 3 λεπτά. Μετά από κάθε άσκηση να επιβραβεύετε τον εαυτό σας για την προσοχή, που δίνεται σε αυτόν.
Διαβάστε Επίσης  Πώς θα «διορθώσετε» την κακή σας διάθεση στο λεπτό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *