Συνεχίζεται το θρίλερ με τον θάνατο του φοιτητή στην Κάλυμνο

Ακόμα περισσότερο αναμένεται να περιπλέξει την υπόθεση θανάτου του Νικόλα Χατζηπαύλου στην
Κάλυμνο, το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης των τεχνικών συμβούλων της οικογένειας, καθώς όπως υποστηρίζουν θα αποδείξει πως ο άτυχος φοιτητής δεν έχασε τη ζωή του από πτώση και κατρακύλισμα στον βράχο.

Για τραγικές παραλείψεις και χαμένα στοιχεία, που διαιωνίζουν το θρίλερ του θανάτου του Νικόλα Χατζηπαύλου κάνει λόγο ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Σωκράτης Τσαντίρης, εν αναμονή του ιατροδικαστικού πορίσματος, στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

«Η αργοπορία και η μη ανάδειξη της σωστής κατάστασης αρχικά είναι καταστροφικό σε σχέση με την πραγματική αιτία θανάτου. Δεν μπορεί αυτή όμως να αποδοθεί σε πτώση. Πρέπει να ξαναγίνει έρευνα να βρεθούν τα στοιχεία που χαθήκανε. Πρέπει να δούμε μια αναπαράσταση», λέει ο Σωκράτης Τσαντίρης.

«Δεν έχει πεθάνει από πτώση, ούτε βέβαια από κατρακύλισμα. Δεν το υιοθετώ, δεν μπορεί να πεθάνει κάποιος από επιπόλαια θλαστικά τραύματα, ακόμα κι αν αυτά είναι δέκα, είναι απλά θλαστικά τραύματα. Το πρόβλημα είναι ότι η πρώτη νεκροτομή δεν τα έχει καταγράψει σωστά τα ευρήματα».

«Η αλήθεια θα λάμψει»

Σύμφωνα με την Ιατροδικαστική έκθεση δεύτερης Νεκροψίας – Νεκροτομής, που πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Καποδιστριακού, οι κακώσεις στο σώμα του Νικόλα προκλήθηκαν από πρόσκρουση στα βράχια και από σύρσιμο στην ανώμαλη επιφάνειά τους. Ωστόσο ο θείος του 21χρονου φοιτητή επιμένει πως η αλήθεια θα λάμψει πολύ σύντομα.

«Όσον αφορά το μηχανισμό που λειτούργησε και κατέληξε ο Νίκος, εγώ το γνωρίζω, θα κάνετε λίγο υπομονή να το δούμε την Τετάρτη.  Δεν υπάρχει ρήξη του πνεύμονος. Εκτός από αυτό δεν πεθαίνει ο άνθρωπος από μαλακά μόρια και όλα αυτά μαζί τα τραύματα που έφερε το παιδί δεν είναι ικανά να αποφέρουν θάνατο», αναφέρει.

Η οικογένεια του νεαρού φοιτητή επιμένει στην άποψή της πως ο Νικόλας δολοφονήθηκε και δηλώνει αποφασισμένη να φτάσει ως το τέλος αυτή την υπόθεση, που μετρά σχεδόν τέσσερις μήνες.

«Αναπαράσταση θα ζητηθεί να γίνει όχι για εμάς, απλά για να αποδειχτεί ότι πραγματικά δεν υπήρχε πτώση από 70 μέτρα χωρίς να υπάρχει ούτε μία κάκωση στα οστά, γιατί όλα τα κόκαλα, τα άκρα του παιδιού, τα οστά του ήταν σε άψογη κατάσταση. Ο εισαγγελέας, η εντολή είναι ρητή και κατηγορηματική, καμία απόκρυψη στοιχείων στον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας, έτσι; Είναι κάποια στοιχεία είναι κλειδωμένα», λέει ο θείος του άτυχου φοιτητή.

Η οικογένεια του Νικόλα, μόλις βγει το ιατροδικαστικό πόρισμα, ετοιμάζεται να ζητήσει από τον εισαγγελέα επίσπευση της διαδικασίας προανάκρισης, προκειμένου να φτάσουν στα χέρια των συνηγόρων τους, όλα τα στοιχεία της δικογραφίας

Πηγή: star

Διαβάστε Επίσης  Ημέρα μνήμης για τα 49 θύματα της φωτιάς στην Ηλεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *