Εύκολη σπιτική μερέντα με πραγματικά φουντούκια, χωρίς ζάχαρη!!

Συστατικά

Συγκεντρώστε τα ακόλουθα συστατικά, πριν ξεκινήσετε τη συνταγή:

6 κουταλιές σκόνης κακάο χωρίς ζάχαρη
2 φλιτζάνια φουντούκια
3 κουταλιές λάδι καρύδας
½ φλιτζάνι γάλα ρυζιού
2/3 φλιτζανιού ακατέργαστο, βιολογικό μέλι
1/8 κουταλάκι του γλυκού, ροζ αλάτι Ιμαλαΐων
Τρόπος παρασκεύης


.

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350 βαθμούς Fahrenheit (Περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου).
Απλώνετε τα 2 φλυτζάνια φουντούκια σε ένα φύλλο ψησίματος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα ενιαίο στρώμα και μοιράσετε τα ομοιόμορφα. Καβουρδίστε τα φουντούκια για 12 λεπτά, ή μέχρι να είναι ελαφρώς καφέ.
Αφαιρέστε τα φουντούκια από το φούρνο. Τοποθετήστε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας στον πάγκο σας και ρίξτε τα φουντούκια σε αυτήν. Τα τυλίγετε και στη συνέχεια τα τρίβετε έντονα. Αυτό θα αφαιρέσει τον φλοιό τους. Ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι κάποια φουντούκια φέρουν ακόμα τον φλοιό τους, κι αυτό είναι εντάξει, μην σας ανησυχεί.
Αφήστε να κρυώσουν εντελώς και τοποθετήσετε τα στο μίξερ σας. Ανακατέψτε έως του δημιουργήσουν μία αλοιφή φουντουκιού.
Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά σας στο πολυμίξερ, αλλά χρησιμοποιήστε μόνο το ήμισυ του γάλακτος ρυζιού (δηλαδή το 1/4, αντί για το 1/2 της κούπας). Ανακατέψτε τα υλικά έως ότου ομοιογενοποιηθούν. Αν είστε ευχαριστημένοι με την σύσταση τότε τελειώσατε. Αν εξακολουθεί να είναι πολύ παχύρευστη, προσθέστε λίγο περισσότερο από το υπόλοιπο γάλα ρυζιού.
Αυτή η σπιτική υγιεινή συνταγή μερέντα είναι πολύ εύκολο να γίνει. Χρησιμοποιήστε όσο θέλετε και στη συνέχεια διατηρήστε την στο ψυγείο σας. Κατά την αποθήκευση, βάλτε τη σε ένα αεροστεγές δοχείο για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε αλλοίωση. Διατηρείται για μέχρι και μια εβδομάδα, εάν δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε όλο πριν από αυτό το διάστημα.

Διαβάστε Επίσης  Αγνοδίκη η Αθηναία: Η πρώτη γυναικολόγος της ιστορίας μεταμφιέστηκε σε άντρα για να εργαστεί ελεύθερα

Το να τρώτε υγιεινά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επιδοθείτε σε σνακ. Απλά πρέπει να εντοπίσετε τις σωστές συνταγές. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να λάβετε τη γεύση της σοκολάτας και άλλων χορταστικών σνακ, χωρίς να χρειαστεί να καταναλώσετε ζάχαρη ή άλλα ανθυγιεινά συστατικά.

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και απολαύσετε τη σπιτική σας μερέντα. Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *