Ψητά Ρεβίθια: Πανεύκολο και Υγιεινό Σνακ

Σήμερα σας έχω ένα εξαιρετικό σνακ, που γίνεται πανεύκολα και γρήγορα! Και παραδόξως, άρεσε σε
όλους μας! Τα ρεβύθια σε μένα αρέσουν πολύ, με όλους τους τρόπους μαγειρεμένα. Στα αγόρια όμως δεν άρεσαν όπως κι αν τα δοκίμασαν. Σκέφτηκα λοιπόν να τα «καμουφλάρω» και να τα ξαναβαφτίσω.
Ρεβύθια Ψητά λοιπόν. (Που τα λέμε στραγάλια ζεστά…) Γίνονται πανεύκολα, πολύ γρήγορα και είναι εξαιρετικά νόστιμα.


.

Μούσκεψα τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ, και τα ξέπλυνα την επόμενη μέρα. Πρόσθεσα δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Εάν τα έβραζα το αλάτι φυσικά θα έμπαινε στο τέλος, αλλά εδώ κρυστάλλωσε πάνω στα ρεβύθια και τους πρόσθεσε γεύση.

Διαβάστε Επίσης  Μυστικά για καθαρό δέρμα χωρίς ακμή

Τα ανακάτεψα καλά, τα άπλωσα σε λαδόκολλα και τα έψησα στο φούρνο, σε αντιστάσεις, πάνω κάτω, στους 200 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα, και μετά κατέβασα στη θερμοκρασία στους 120 βαθμούς για άλλα δεκαπέντε λεπτά. Έτοιμα!

Έγιναν τραγανά, μοσχομύριζαν, η γεύση ήταν εξαιρετική και φυσικά… εξαφανίστηκαν εντός της ημέρας! Πλέον για τα αγόρια άνοιξε ένας νέος κόσμος…

Τόσο απλά, τόσο γρήγορα, ετοιμάστηκαν υγιεινά σνακ που τα αφήνω σε άμεση πρόσβαση και όποτε τα αγόρια θέλουν κάτι να τσιμπολογήσουν ξέρουν τί να διαλέξουν!

Διαβάστε Επίσης  Τι επιδεινώνει την υγεία ενός ασθενούς που έχει περάσει έμφραγμα

Δοκιμάστε τα και πείτε μου τη γνώμη σας! Σας άρεσαν αν τα έχετε δοκιμάσει ήδη; Εσείς τί άλλο μπορεί να «μεταλλάξετε» ως σνακ;

http://www.proionta-tis-fisis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *