Ολιστική οδοντιατρική. Τί είναι; Που διαφέρει σε σχέση με την κλασική;

Οι εναλλακτικές θεραπείες , όπως η ομοιοπαθητική, η ολιστική ιατρική, ο βελονισμός κλπ, έχουν
πλέον καθιερωθεί στην αντίληψη του κοινού και αναγνωριστεί διεθνώς από την παραδοσιακή ιατρική κοινότητα.
Για τη γενικότερη υγεία του οργανισμού, πρωταρχική σημασία παίζει η καλή υγεία της στοματικής κοιλότητας. Εδώ λοιπόν έρχεται και επεμβαίνει ο ολιστικός οδοντίατρος, ο οποίος θα εντοπίσει τα σημάδια μίας νόσου.
Το στόμα μας παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για την συνολική εικόνα του οργανισμού μας, συμπεριλαμβανομένων των διατροφικών μας συνηθειών και του επιπέδου στρες, ενώ πολλές φορές μια άσχημη εικόνα του, μπορεί να προκαλέσει πολύ σημαντικά προβλήματα, όπως καρδιοπάθειες κλπ…

Διαβάστε Επίσης  Ερχεται το «Σούπερ Μπλε Ματωμένο Φεγγάρι»- Συμβαίνει μία φορά στα 150 χρόνια.(Live μετάδοση από την NASA)

.

Ποια η διαφορά της ολιστικής οδοντιατρικής  απο την κλασική ;
Ενώ η παραδοσιακή οδοντιατρική εστιάζει στην περιοχή της στοματική κοιλότητας, η ολιστική οδοντιατρική, στα πρότυπα της ομοιοπαθητικής και της ολιστικής ιατρικής, εξετάζει τον ασθενή σαν ένα ολόκληρο σύστημα.
Δε θεραπεύει δηλαδή ένα σύμπτωμα, δημιουργώντας παράλληλα παρενέργειες και βλάβες σε άλλα όργανα του σώματος.
Η ολιστική οδοντιατρική είναι μία εναλλακτική αντίληψη που εστιάζει στη χρήση μη τοξικών επανορθωτικών υλικών για οδοντιατρικές εργασίες, μη χειρουργικών περιοδοντολογικών επεμβάσεων για τη θεραπεία των ούλων και χαμηλής ακτινοβολίας ψηφιακές ακτινογραφίες.
Τέλος, δίνει μεγάλη έμφαση στα συμπτώματα οδοντιατρικών μολύνσεων οι οποίες έχουν σοβαρό αντίκτυπο στη γενικότερη υγεία μας.
Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι η ολιστική οδοντιατρική δεν αντικαθιστά τη γενική οδοντιατρική, απλά την συμπληρώνει με στόχο πάντα να αντιμετωπίζεται ο υποψήφιος συνολικά και όχι ως ένα σφράγισμα ή μια εξαγωγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *