Ενεργοποιημένος Καφές ή ο καφές των επιστημόνων

Η συγκεκριμένη ιδέα για την παρασκευή του ενεργοποιημένου καφέ είναι σίγουρα μια νέα ιδέα που μας έρχεται από την Αμερική. Μάλιστα λέγεται ότι η συγκεκριμένη συνταγή είναι πλέον το μυστικό των επιστημόνων καθότι ο συνδυασμός  του καφέ με τα λιπαρά από το φρέσκο βιολογικό βούτυρο και το βούτυρο ή/και το λάδι καρύδας επιδρούν ιδιαίτερα τονωτικά στον εγκέφαλο. Βασική προϋπόθεση… ο καφές να μην περιέχει ούτε ζάχαρη ούτε κάποιου άλλου είδος γλυκαντικό διότι τα συγκεκριμένα συστατικά  έχουν διαφορετικές βιοχημικές επιδράσεις στον εγκέφαλο  και ενδέχεται να επηρεάζουν  το προσδοκώμενο αποτέλεσμα της ευφορίας και ενισχυμένης δημιουργικότητας.
Όπως φαίνεται και στο βίντεο στο τέλος,  η παρασκευή του είναι πολύ απλή.
Υλικά για μια μερίδα ενεργοποιημένου ροφήματος καφέ :
  • Ένα κουταλάκι φρέσκο βούτυρο βιολογικό
  • Ένα κουταλάκι βούτυρο καρύδας
  • προαιρετικά επιπλέον  ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας
    (Το βούτυρο και το έλαιο καρύδας έχουν μια διαφορά στη σύσταση των λιπαρών οξέων και μπορείς να βρεις περισσότερες λεπτομέρειες στα ενεργοποιημένα Link των αναφορών)
Εκτέλεση :
Αν χρησιμοποιήσεις καφέ φίλτρου, πρόσθεσε σε ένα φλιτζάνι 50ml ζεστό καφέ, το φρέσκο βούτυρο, το βούτυρο και έλαιο καρύδας και με ένα μιξεράκι του φραπέ (ή  πρόσθεσέ τα όλα μαζί στο multi) και χτύπησε τα για 30 – 60 δευτερόλεπτα μέχρι να κάνεις ένα ωραίο αφρόγαλα.
Αν έχεις στιγμιαίο καφέ, χτύπησέ τα όλα μαζί.
Αν θέλεις να τα προσθέσεις σε ένα διπλό εσπρέσο ή ελληνικό καφέ, θα μπορούσε να διαλύσεις σε 50ml ζεστό νερό και να τα προσθέσεις στη συνέχεια φτιάχνοντας έναν εναλλακτικό καπουτσίνο.
Διατροφικά Tips 
  • Καταστολή της πείνας: Το ελαιόλαδο εξισορροπεί τη γκρελίνη και το CCK, τις ορμόνες της πείνας σου, βοηθώντας σημαντικά στην ελάττωση της αίσθηση  της  πείνας μεταξύ των γευμάτων.
  • Σταθερή και διαρκής ενέργεια: Το κορεσμένο λίπος στο βούτυρο απο ζώα που τρέφονται με χόρτο, επιβραδύνει την απορρόφηση της καφεΐνης, η οποία σου δίνει ενέργεια ακόμη και για αρκετές ώρες μετα την κατανάλωση του καφέ σου.
  • Δημιουργία ενός έξυπνου εγκέφαλου: Τα βιοφλαβονοειδή στον καφέ μπορούν πραγματικά να σε κάνουν πιο έξυπνο εντείνοντας την νευρωνική πυροδότηση στον εγκέφαλο. Αυτό σημαίνει ότι τα κύτταρα του εγκεφάλου σου θα επικοινωνούν γρηγορότερα, έτσι ώστε οι σκέψεις να έρχονται πιο γρήγορα καθώς θα έχεις και καλύτερη ανάκληση. Ο καφές μπορεί επίσης να προστατεύσει τον εγκέφαλό σου καθώς μεγαλώνεις.
  • Ευτυχισμένη προοπτική μέσα στη μέρα: Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι 1-2 φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σου και την αίσθηση εγρήγορσης.
Να σου εφιστήσω μόνο την προσοχή, ότι κάθε τι, έχει και συγκεκριμένα όρια που μπορείς να απολαύσεις τα ευεργετικά του αποτελέσματα. Η ιδανική δοσολογία όλων αυτών των υλικών, είναι δυο μερίδες ενεργοποιημένου καφέ την ημέρα, δηλαδή έναν το πρωί κι έναν νωρίς το απόγευμα.
Διαβάστε Επίσης  Πες αντίο σε μαύρους κύκλους / ρυτίδες. Σπιτική μάσκα με βιολογικό μέλι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *