“Καθαρά” τα κινητά των δύο στρατιωτικών – Οι Τούρκοι αλλάζουν τώρα τροπάριο και κατηγορία

Για 13 ημέρα παραμένουν στη φυλακή οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τους

Τούρκους. Από την πρώτη στιγμή, τα κινητά τηλέφωνα που είχαν πάνω τους έχουν βρεθεί στο επίκεντρο.

Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού ένα σενάριο που… αιωρούνταν από την πρώτη στιγμή ήταν αυτό της ενδεχόμενης κατασκοπείας.
Τα  κινητά που είχαν πάνω τους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα εξετάζονταν ενδελεχώς από τις τουρκικές Αρχές για να εξακριβωθεί αν υπήρχε υλικό που θα μπορούσε να στηρίξει τον ισχυρισμό της κατασκοπείας. Σύμφωνα με πληροφορίες τα κινητά των δύο στρατιωτικών είναι «καθαρά» και δεν προκύπτουν δεδομένα που να στοιχειοθετούν την κατηγορίας της κατασκοπείας.
Γι’ αυτό φαίνεται πως οι τούρκοι αλλάζουν τροπάριο και επιχειρούν με υποβολιμαίες διαρροές στον Τύπο να στήσουν κατηγορητήριο για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών!
Η Άγκυρα αποδέχθηκε το αίτημα της Ελληνικής κυβέρνησης να σταλεί ειδικός εμπειρογνώμονας και να παρακολουθήσει τις έρευνες για τα κινητά τηλέφωνα που κάνει η Στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ,  ο Έλληνας τεχνικός  θα αναχωρήσει τις επόμενες ώρες για την Τουρκία.  Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης ο πρώτος έλεγχος ολοκληρώθηκε και δεν έχει βρεθεί κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο για τους Έλληνες στρατιωτικούς στις φωτογραφίες που είχαν τραβήξει.  Ωστόσο ο έλεγχος θα συνεχιστεί και στις επαφές που είχαν οι δύο Έλληνες.
Με τις οικογένειες των δυο στρατιωτικών που μετέβησαν χθες στην Αδριανούπολη για να τους δουν για δεύτερη φορά μετά την προφυλάκισή τους, συνομίλησε και ο αρχηγός ΓΕΣ ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα μαζί τους. Παρών θα είναι και ο υπουργός, Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.
Στο πλευρό πάντως των δυο στρατιωτικών βρίσκεται και ο Ακόλουθος Άμυνας της Ελληνικής Πρεσβείας. Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι συναντήθηκε δυο φορές μαζί τους στις φυλακές της Αδριανούπολης.
Ταυτόχρονα συνεχίζεται και η Ένορκη Διοικητική Έρευνα. Αυτοψία άλλωστε στην περιοχή όπου πραγματοποιείται η περιπολία έκανε και ο ίδιος ο αντιστράτηγος Στεφανής. Εξέτασε μάλιστα με ιδιαίτερη προσοχή το σημείο όπου φέρεται να έχασαν τον προσανατολισμό τους οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί. Ένα σημείο στο οποίο εύκολα διαπιστώνεται ότι υπάρχει ιδιαίτερα πυκνή βλάστηση από την πλευρά του δάσους.
Διαβάστε Επίσης  Διάρροια: Δύο γιατροσόφια για άμεση ανακούφιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *