Κριθάρι για τέλειο δέρμα!

Όταν πρόκειται για την περιποίηση της επιδερμίδας, το κριθάρι είναι εξαιρετικά επωφελές,

καθώς είναι γεμάτο με βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και μέταλλα. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή και δημιουργεί ασπίδα στο δέρμα προστατευοντάς το από τους εξωτερικούς ρύπους.

Διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος:
Το κριθάρι περιέχει σελήνιο, που διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος και προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες.

Βελτιώνει τον τόνο του δέρματος:Με την ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος, το κριθάρι διευκολύνει τη σύσφιξη του δέρματος, κάνοντας το δέρμα σας πιο απαλό δίνοντας μια νεανική εμφάνιση.

 

Αντιγηραντικές ιδιότητες:
Τα αντιοξειδωτικά του κριθαριού βοηθούν στην επιβράδυνση των σημαδιών της γήρανσης. Το νερό του κριθαριού ξεπλένει τις τοξίνες από το σώμα, έτσι ώστε να έχετε ένα καθαρό δέρμα χωρίς ρυτίδες.

Θεραπευτικές ιδιότητες:
Το κριθάρι είναι μια πλούσια πηγή ψευδαργύρου που επιταχύνει τις θεραπευτικές ιδιότητες του σώματος. Το χόρτο του κριθαριού όταν λαμβάνεται από το στόμα ή εφαρμόζεται σε πάστα μπορεί να θεραπεύσει τραύματα στο πρόσωπο μέσα σε 5-6 μήνες.

Διαβάστε Επίσης  Νύχτα επεισοδίων με μολότοφ στα Εξάρχεια

Οφέλη για τα μαλλιά:
Τα υγιή μαλλιά είναι μέρος ενός υγιούς σώματος. Η ανεπάρκεια των θρεπτικών συστατικών ή παρατεταμένη ασθένεια μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα μαλλιά σας, οδηγώντας σε προβλήματα όπως, λέπτυνση, αλωπεκία, απώλεια μαλλιών, πρόωρο γκριζάρισμα, πιτυρίδα κλπ.

Ετσι, οι θύλακες των τριχών χρειάζονται θρεπτικά συστατικά για τη διατήρηση της υγείας τους και για την ανάπτυξη των μαλλιών. Το κριθάρι περιέχει όλα τα ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, καθώς και βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που είναι πολύ σημαντικά για την υγεία των μαλλιών.

Διαβάστε Επίσης  Συνελήφθη ο Στέφανος Χίος

Επαναφέρει το χρώμα στα μαλλιά:

Η κατανάλωση του χόρτου του κριθαριού βοηθά στην αποκατάσταση του χρώματος των μαλλιών σας. Επιπλέον, το κριθάρι περιέχει χαλκό, ορυκτό που εμπλέκεται στο σχηματισμό της μελανίνης, μια χρωστική ουσία η οποία παρέχει το χρώμα στα μαλλιά.

Προωθεί την ανάπτυξη των μαλλιών:

Το κριθάρι είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία θειαμίνης και νιασίνης που βοηθούν στην ανάπτυξη των μαλλιών. Περιέχει επίσης Procyanidin Β-3, το οποίο απομονώνεται από το κριθάρι και ταυτοποιείται ως διεγερτικό της ανάπτυξης των μαλλιών.

Καταπολεμά την τριχόπτωση:

Η αναιμία είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες της τριχόπτωσης. Το κριθάρι περιέχει σίδηρο και χαλκό τα οποία αυξάνουν την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων, έτσι αποτρέπει την αναιμία και, κατά συνέπεια, την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών.

Ομάδα neadiatrofis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *