Μαρμελάδα Φράουλα

Μαρμελάδα Φράουλα

Επειδή η φράουλες είναι πολύ
ευαίσθητο φρούτο και για να αποφύγουμε τα πολλά φυτοφάρμακα, φροντίζουμε ό,τι γλυκό θέλουμε να φτιάξουμε, να το κάνουμε όταν είναι η εποχή τους.
Προγραμματίζουμε και φτιάχνουμε μαζικά, τις ποσότητες που θα χρειαστούμε για όλα το
χρόνο.
Μαρμελάδα φράουλα
Υλικά
1 κιλό φράουλες (καθαρισμένες)
700 γραμ. ζάχαρη
½ φλυτζ. τσαγιού κονιάκ
χυμό ενός λεμονιού

.Εκτέλεση

Διαλέγουμε φράουλες γερές και ώριμες.
Τις πλένουμε καλά σ᾿ ένα μπολ, αλλάζοντας τρεις τέσσερες φορές το νερό και τις καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια τους.
Τις κόβουμε στα δύο ή στα τρία και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε στρώσεις, εναλλάξ με τη ζάχαρη και ρίχνουμε από πάνω το κονιάκ.
Τις αφήνουμε έτσι για 2 – 3 ώρες περίπου ή και περισσότερο, μέχρι που να βγάλουν αρκετό σιρόπι.
Αν βγάλουν πολύ σιρόπι δεν πειράζει, το αφαιρούμε και το κάνουμε σιρόπι παγωτού, ή λικέρ, αλλιώς θα χρειαστούν περισσότερη ώρα βράσιμο, μέχρι να δέσουν και θα σκουρύνει το χρώμα τους.
Βράζουμε τις φράουλες σε μέτρια φωτιά για 10′ λεπτά, χωρίς να απομακρυνθούμε γιατί φουσκώνουν και ξαφρίζουμε όταν χρειάζεται.
Αν φουσκώσουν πολύ, κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ᾿ τη φωτιά, και όταν κάτσει ο αφρός την ξαναβάζουμε.
Τρία λεπτά πριν το τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Αφού περάσουν τα 10′, αποσύρουμε την κατσαρόλα απ᾿ τη φωτιά και τη σβήνουμε, (αν έχει μείνει πολύ σιρόπι το αφαιρούμε).Λιώνουμε τις φράουλες με το ραβδομπλέντερ, όχι όμως τελείως.
Τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας (που έχουμε σβήσει) και την αφήνουμε εκεί μέχρι την επόμενη μέρα.Την άλλη μέρα, ελέγχουμε αν η μαρμελάδα είναι αρκετά πυκνή και δεμένη, (αν δεν έχει δέσει, τη βράζουμε 5′ ακόμη).Τη φυλάμε σε ζεστά, αποστειρωμένα βάζα, που τα γεμίζουμε σχεδόν μέχρι το χείλος.Σφραγίζουμε καλά με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω), για να γίνει κονσερβοποίηση. Τ’ αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν, κι έπειτα τα αποθηκεύουμε σε ξηρό, σκοτεινό μέρος. Μετά το άνοιγμα, το διατηρούμε στο ψυγείο.– Εάν σε κάθε µαρµελάδα που φτιάχνουμε τρίψουμε µέσα ½ µήλο, η μαρμελάδα θα δέσει πιο σωστά, λόγω της µεγάλης περιεκτικότητας του µήλου σε πηκτίνη.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστε Επίσης  Κρέπες με τυρί κρέμα και κολοκυθάκια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *