Χαλκιδική: Ιδανικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές

Ζω στη σκοτεινή

και παγωμένη Φινλανδία τα τελευταία 12  χρόνια και, ως απόδημη Ελληνίδα, θεωρώ ότι η Ελλάδα είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός. Το ίδιο πιστεύουν και  πολλοί Σκανδιναβοί και ειδικότερα πολλοί Φινλανδοί. Έχουν συνδυάσει την Ελλάδα με την κρυστάλλινη γαλάζια θάλασσα, το πεντανόστιμο φαγητό και τις ηλιόλουστες παραλίες. Πολλοί ταξιδιώτες από τις Σκανδιναβικές χώρες έχουν ήδη επισκεφτεί τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου για να φορτίσουν τις μπαταρίες τους μετά από τον μακρύ, σκοτεινό χειμώνα. Όμως, στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει ένας κρυφός παράδεισος που δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέρος στη χώρα, που τον γνωρίζουν λίγοι και που αξίζει να τον ανακαλύψετε. Έτοιμοι να ανακαλύψετε ένα κρυφό θησαυρό?

Η Χαλκιδική – γενέτειρα του Αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Αριστοτέλη – είναι ένας ονειρικός προορισμός που συνδυάζει αρμονικά τη φύση, τη γαστρονομία, την ευεξία, τον πολιτισμό και την παράδοση. Η Χαλκιδική απέχει μόλις 55χμ από τον Διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και οι  τρεις χερσόνησοί της – ή «πόδια» όπως έχει επικρατήσει να λέγονται – που θυμίζουν φιόρδ, εισχωρούν στο Αιγαίο προσφέροντας περίπου 500χμ ακτογραμμής.
Το καλοκαίρι του 2014, ο σύντροφος  μου κι εγώ περάσαμε τον μήνα του μέλιτος του αρραβώνα μας στη Χαλκιδική. Το καλοκαίρι του 2016, επιστρέψαμε με το 7 μηνών μωράκι μας, τον Φίλιππο Δημήτριο. Η μικρή μας οικογένεια δελεάζεται κάθε χρόνο από τις γαλαζοπράσινες παραλίες με τα κρυστάλλινα, διάφανα νερά, τα οικογενειακά θέρετρα και τη λαχταριστή τοπική κουζίνα. Όποιος πηγαίνει διακοπές με μωρό για πρώτη φορά πρέπει να επιλέξει έναν όσο το δυνατό πιο ασφαλή και φιλικό προς τα παιδιά προορισμό με την απαραίτητη υποδομή και εύκολη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Και η Χαλκιδική τα έχει όλα!
Όταν ήμουν παιδί, περνούσα τα περισσότερα καλοκαίρια στη Χαλκιδική, εξερευνώντας διαφορετικές παραλίες κάθε χρόνο. Στη Χαλκιδική, ο καθένας θα βρει την ιδανική του παραλία. Οι επισκέπτες μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε 1000 διαφορετικές παραλίες, από τις πιο κοσμοπολίτικες μέχρι έρημους ορμίσκους για τα ερωτευμένα ζευγάρια και από νεανικές με πάρτι και δυνατή μουσική από τα beach bar μέχρι οικογενειακές παραλίες, ρηχές και ιδανικές για τα παιδιά.
Η Χαλκιδική αποτελεί κορυφαίο προορισμό ευεξίας προσφέροντας διεξόδους από την καθημερινότητα που ποικίλουν από αγχολυτικά σπα μέχρι αθλήματα που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Σε πολλές παραλίες, οι αθλητικοί μπαμπάδες (ή μαμάδες) μπορούν να επιλέξουν από μια ευρεία γκάμα θαλάσσιων σπορ ενώ οι αγχωμένες μαμάδες (ή μπαμπάδες) μπορούν να χαλαρώσουν σε πολυτελή σπα ή ακόμα και με ένα 5λεπτο μασάζ στην παραλία. Τα πολυτελή ξενοδοχεία με σπα της Χαλκιδικής προσφέρουν στους φιλοξενούμενούς τους εμπειρίες ευεξίας πέντε αστέρων. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να απολαύσει περιποίηση αντάξια ενός Έλληνα θεού ή θεάς.
Η Χαλκιδική είναι ιδανική και ως γαμήλιο σκηνικό. Πολλά ξενοδοχεία παρέχουν υπηρεσίες ώστε να ενωθείτε με τα δεσμά του γάμου με μια συμβολική τελετή στο χώρο τους. Εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε μια εκκλησία ή εξωκκλήσι και να πάρετε πληροφορίες για τις νομικές διαδικασίες και προϋποθέσεις. Εμείς είχαμε το προνόμιο να παραστούμε σε μία συμβολική γαμήλια τελετή.
Η ελληνική γαστρονομία είναι μια πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων. Χάρη στο ιδιαίτερο μικροκλίμα του Αιγαίου και του Ιονίου με ηλιοφάνεια 250 μέρες το χρόνο, με τον αναζωογονητικό άνεμο και το πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, γόνιμο έδαφος, η περιοχή παράγει εξαίσια οπωροκηπευτικά. Οι τοπικές ποικιλίες με τη δυνατή γεύση, το λαμπερό ελαιόλαδο, τα αρωματικά βότανα και μπαχαρικά αποτελούν λίγους μόνο από τους «γευστικούς» λόγους που καθιστούν την ελληνική κουζίνα μεγαλειώδη μέσα στην απλότητά της.
Στη Χαλκιδική, ο καθένας θα βρει την ιδανική του παραλία. Οι επισκέπτες μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε 1000 διαφορετικές παραλίες
Σε πολλά εστιατόρια στη Χαλκιδική, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην παρασκευή πιάτων με τα πιο φρέσκα υλικά. Οι ταβέρνες εφοδιάζονται καθημερινά με εξαιρετικής ποιότητας κρέας και γαλακτοκομικά από μικροκτηνοτρόφους, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά καθώς και φρέσκα λαχανικά και φρούτα από τους κήπους της περιοχής που δημιουργούν ένα καλειδοσκόπιο γεύσεων.
Η δημοτικότητα της Χαλκιδικής αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, άρα είναι καιρός να σκεφτείτε να κάνετε εδώ τις οικογενειακές σας διακοπές το καλοκαίρι του 2017. Πιστέψτε με, θα ερωτευθείτε το χρυσαφένιο ηλιοβασίλεμα και θα ξεχαστείτε στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Όταν γυρίσετε στο σπίτι θα σας λείψει η απαλή θαλασσινή αύρα και όλες οι στιγμές που περάσατε με τους αγαπημένους σας και σίγουρα θα ξαναέρθετε πολλές φορές για να τις ζήσετε και πάλι.
Δημοσιογράφος & Blogger
Διαβάστε Επίσης  Κοτόπουλο στη γάστρα με πατάτες και καρότο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *