Κλείνει λόγω οροφής η Βουλή – Στο 1,5 εκατ. ευρώ το κόστος των εργασιών

Για τρεις μήνες θα είναι

κλειστή η ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την ανακατασκευή του θόλου του κοινοβουλίου που ξεκινούν το επόμενο διάστημα.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, η ολομέλεια θα κλείσει για ένα μήνα το Πάσχα και για άλλους δύο το καλοκαίρι προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες.
Ωστόσο όπως ανέφερε έχει υπάρξει πρόνοια αν χρειαστεί να λειτουργήσει, η ολομέλεια για 1-2 μέρες  αυτό να μπορεί να γίνει.
Η ολοκλήρωση του έργου θα γίνει τέλος Σεπτεμβρίου.
Αναφερόμενος στην εκσκαφή που γίνεται στο προαύλιο αλλά και στα δέντρα που έχουν ξεριζωθεί ο κ. Βούτσης ανέφερε πως «φροντίζουμε τα δεντράκια ως κόρη οφθαλμού, ό,τι  βγήκε θα ξαναμπεί όπως ήταν και με καλύτερα υλικά, αυτό λέει η σύμβαση του έργου το οποίο έγινε με διεθνή διαγωνισμό» .
Το κόστος του έργου θα φτάσει το  1,5.000.000 € και όπως είπε ο κ. Βούτσης τα χρήματα αυτά έχουν εξοικονομηθεί τόσο από τον προϋπολογισμό της Βουλής όσο και από προγράμματα ΕΣΠΑ.
Ακόμα ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε  στο νέο σύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, με το οποίο, όπως είπε, μέχρι το Πάσχα θα γίνουν δύο τουλάχιστον ψηφοφορίες.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται μια σειρά έργων για την ενεργειακή  αναβάθμιση της Βουλής με κονδύλια εξασφαλισμένα επίσης  από το ΕΣΠΑ, τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου και τα αποθεματικά του.
Διαβάστε Επίσης  Συντάξεις: Ποιες είναι οι περικοπές που θέλει να αποφύγει η κυβέρνηση - οι μεγάλοι χαμένοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *