Απώλεια κιλών: Οι 4 κανόνες για να διατηρήσετε το νέο βάρος σας

Εάν έχετε κάνει δίαιτα
περισσότερες από μία φορές, γνωρίζετε από πρώτο χέρι ότι είναι πιο δύσκολο να διατηρήσετε το νέο βάρος απ’ ότι να χάσετε τα περιττά κιλά.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η δίαιτα είναι ευκολότερη και ότι η μη επαναπρόσληψη του βάρους αποτελεί την πραγματική πρόκληση.

Πώς θα καταφέρετε λοιπόν να μην ξαναπάρετε τα κιλά που με τόσο κόπο καταφέρατε να χάσετε;Έρευνες έχουν δείξει ότι το να είναι κάποιος χαλαρός στο θέμα του φαγητού βοηθά στη διαχείριση του βάρους, ενισχύοντας την ψυχολογική ευεξία.Παρά το γεγονός όμως, ότι μπορείτε να χαλαρώσετε τους αυστηρούς κανόνες, η τήρηση των θετικών αλλαγών στον τρόπο ζωής είναι σημαντική.

Αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να έχετε μία σταθερή σχέση με το φαγητό και όχι να συνδέετε την απώλεια βάρους με δίαιτα, την οποία ξεκινάτε και σταματάτε ανά περιόδους.
Εάν έχετε κάνει δίαιτα περισσότερες από μία φορές, γνωρίζετε από πρώτο χέρι ότι είναι πιο δύσκολο να διατηρήσετε το νέο βάρος απ’ ότι να χάσετε τα περιττά κιλά.

Διαβάστε Επίσης  Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον Σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η δίαιτα είναι ευκολότερη και ότι η μη επαναπρόσληψη του βάρους αποτελεί την πραγματική πρόκληση.Πώς θα καταφέρετε λοιπόν να μην ξαναπάρετε τα κιλά που με τόσο κόπο καταφέρατε να χάσετε;Έρευνες έχουν δείξει ότι το να είναι κάποιος χαλαρός στο θέμα του φαγητού βοηθά στη διαχείριση του βάρους, ενισχύοντας την ψυχολογική ευεξία.

Παρά το γεγονός όμως, ότι μπορείτε να χαλαρώσετε τους αυστηρούς κανόνες, η τήρηση των θετικών αλλαγών στον τρόπο ζωής είναι σημαντική.Αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να έχετε μία σταθερή σχέση με το φαγητό και όχι να συνδέετε την απώλεια βάρους με δίαιτα, την οποία ξεκινάτε και σταματάτε ανά περιόδους.

 

Αν αναρωτιέστε πώς καταφέρνουν μερικοί άνθρωποι να διατηρήσουν το νέο βάρος τους μετά την απώλεια κιλών, την απάντηση δίνει το Εθνικό Μητρώο Ελέγχου Βάρους των ΗΠΑ, στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι πάνω από 10.000 άνθρωποι που κατάφεραν όχι μόνο να χάσουν σημαντικό αριθμό κιλών, αλλά και να διατηρήσουν το νέο βάρος τους.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να εφαρμόζω σωστά το ρουζ στο πρόσωπό μου;

Ο πρώτος κανόνας είναι η ευλαβική προσκόλληση στην άσκηση.Μια δεκαετής μελέτη με 3.000 συμμετέχοντες στο μητρώο, διαπίστωσε τρία ακόμη βασικά στοιχεία: Τακτικό ζύγισμα, περιορισμός των λιπαρών και αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής. Ένα κλειδί για να μην τρώτε υπερβολικά είναι να εστιάζετε πάντα στο φαγητό σας. Αν αποσπά την προσοχή σας κάτι άλλο, το πιθανότερο είναι ότι θα φάτε περισσότερο από ό,τι είχατε σχεδιάσει.

Σύμφωνα με το Εθνικό Μητρώο Ελέγχου Βάρους των ΗΠΑ, οι τέσσερις βασικοί κανόνες για να μην ξαναπάρει κάποιος τα χαμένα κιλά είναι οι εξής:-

Καθημερινή άσκηση για περίπου μία ώρα-

Μην παραλείπετε ποτέ το πρωινό-

Ζυγίζεστε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα-

Μην παρακολουθείτε τηλεόραση πάνω από 10 ώρες την εβδομάδα

 

Να θυμάστε τέλος, ότι χρειάζεστε λιγότερες θερμίδες για να διατηρήστε το νέο βάρος σας από αυτές που καταναλώνατε πριν την απώλεια των κιλών. Το «κλειδί» για να παραμείνετε λεπτοί είναι να μην επιστρέψετε στις παλιές σας συνήθειες.

Πηγή: healthday.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *