Φάτε καυτερή πιπεριά για την ανάπτυξη των μαλλιών σας!

Αν αγαπάτε τις καυτερές πιπεριές

είναι πιθανώς επειδή μπορείτε να απολαύσετε την έκρηξη της θερμότητας!

Αλλά υπάρχει και ένας άλλος σημαντικός λόγος για να αγαπήσετε αυτά τα πικάντικα λαχανικά, ειδικά αν έχετε χάσει τα μαλλιά σας. Οι καυτερές πιπεριές μπορούν να προωθήσουν την ανάπτυξη των μαλλιών.

Η καψαϊκίνη, το δραστικό συστατικό στις πιπεριές τσίλι (αυτό τις καθιστά τόσο ζεστές και καυτερές), πυροδοτεί μια σειρά αντιδράσεων στο σώμα μας που τελικά οδηγεί σε αύξηση της παραγωγής της ινσουλίνης αυξητικού παράγοντα-1 (IGF-1). Ο IGF-1 είναι γνωστό ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των μαλλιών.
Όταν, ερευνητές από την Ιαπωνία έδωσαν σε 48 άτομα με αλωπεκία καυτερές πιπεριές δηλαδή, καψαϊκίνη, ισοφλαβόνες και φυτοοιστρογόνα, πήραν μια ευχάριστη έκπληξη.
Ανάμεσα σε αυτούς που πήραν καψαϊκίνη και ισοφλαβόνες, σχεδόν το 65 τοις εκατό είχε σημαντική προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών μετά από πέντε μήνες.
«Οι επιπτώσεις της καψαϊκίνης και των ισοφλαβονών μπορεί μπορούν να επιφέρουν την αισθητική ενεργοποίηση νευρώνων στο δέρμα», γράφουν οι ερευνητές στο περιοδικό Growth Hormone & IGF Research.
Διαβάστε Επίσης  Γέροντας Παΐσιος: Η προσευχή για τους αρρώστους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *