Μυστήριο με τον θάνατο της 38χρονης Σόνιας στη Σκιάθο

Τις άγνωστες πτυχές της υπόθεσης της νεαρής
μητέρας που έχασε τη ζωή της κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στη Σκιάθο, παρουσίασε το «Τούνελ».

Η γλυκιά Σόνια Αρμακόλα 38 χρόνων, εργαζόταν στο κοσμοπολίτικο νησί προκειμένου να βοηθήσει στις σπουδές των παιδιών της.

Στη μητέρα της είχε εκμυστηρευτεί πως φοβόταν και περίμενε το ταξίδι του γυρισμού για να της αποκαλύψει τι και ποιον… Δεν πρόλαβε όμως…

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου 2015 η ανέμελη βόλτα με μηχανάκια, μετατράπηκε σε εφιάλτη… Η όμορφη γυναίκα σιώπησε για πάντα, λίγο πριν επιστρέψει στο πατρικό της στο Δίστομο…

Η Αστυνομία έκανε λόγο για τροχαίο με δίκυκλο που εξελίχθηκε σε θανατηφόρο. Οκτώ μέρες μετά, η άτυχη Σόνια πέθανε στο νοσοκομείο Βόλου όπου μεταφέρθηκε, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Οι παραλείψεις του γιατρού του Κέντρου Υγείας που την πήγαν αρχικά, αποδείχθηκαν μοιραίες.

Οι συγγενείς της από την πρώτη στιγμή υποστήριζαν ότι ο θάνατος της οφειλόταν σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατέθεσαν και σχετική μήνυση. Επικαλέστηκαν όλα όσα ακούγονταν μεταξύ των κατοίκων του νησιού πως η Σόνια πριν το ατύχημα είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού. Επεσήμαναν τις αντιφάσεις των φίλων της που ήταν αυτόπτες μάρτυρες τη νύχτα που συνέβη το μοιραίο. Εντόπισαν ένα κενό μιας περίπου ώρας από τη στιγμή που η παρέα απομακρύνθηκε από το μπαρ, μέχρι που κατέληξε σε παραλία του νησιού για βραδινό μπάνιο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Χριστόφορος Γκλαβένος που βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ» την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, ανέφερε:

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Προσπαθούμε να συλλέξουμε περισσότερα στοιχεία σε μια προσπάθεια να καλύψουμε τα κενά που υπάρχουν στην υπόθεση. Δεν έγινε αυτοψία στον τόπο του τροχαίου, δεν τραβήχτηκαν φωτογραφίες, ούτε έγινε μηχανολογική ή άλλη εξέταση του δικύκλου. Αν δεν γίνει αναπαράσταση του ατυχήματος και αντιπαράσταση όλων των μαρτύρων δεν θα βγάλουμε άκρη. Εκτιμώ πως ο αρμόδιος Εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση, θα περιμένει να κατατεθούν και τα νέα επιστημονικά στοιχεία των ειδικών που ορίστηκαν από την οικογένεια».

Για τις σοβαρές παραλείψεις κατά την μεταφορά της άτυχης γυναίκας στο Κέντρο Υγείας, αλλά και της πρώτης ιατροδικαστικής έκθεσης, έκανε λόγο ο δικαστικός πραγματογνώμονας και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης. Σε ζωντανή σύνδεση με το «Τούνελ» μέσω Skype, είπε:

«Η σορός μιλάει. Τα ευρήματα της μιλούν. Η Σόνια όπως περιγράφεται και από την αξονική εξέταση που έγινε στο νοσοκομείο Βόλου, είχε υποστεί ένα σοβαρό κάταγμα στο κρανίο. Αυτό θα είχε σαν συνέπεια να χάσει τις αισθήσεις της για αρκετά λεπτά της ώρας, στη συνέχεια θα είχε ένα φωτεινό διάλειμμα και μετά θα τις ξανάχανε.

Μια απαλή πτώση από μηχανή δεν προκαλεί ένα τέτοιο σοβαρό κάταγμα χωρίς άλλο εμφανές τραύμα εξωτερικά. Η συγκεκριμένη κάκωση, το κάταγμα κροταφικού, απαιτεί μεγάλη δύναμη για να προκληθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρώτος μάρτυρας: Είδαμε με το φως την ανατροπή…

Ένας από τους φίλους που βρίσκονταν στην παρέα της Σόνιας τη μοιραία νύχτα, μίλησε στο «Τούνελ».

Ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει πως συνέβη αυτό το κακό στην άτυχη γυναίκα. Είπε πως εκείνο το βράδυ μετά τη δουλειά αποφάσισαν όλοι μαζί να πάνε για μπάνιο. Μπροστά από τον μάρτυρα προπορευόταν η μηχανή στην οποία η Σόνια ήταν συνεπιβάτης κι εκείνος ακολουθούσε με τη δική του και τη φίλη της.

Κάποια στιγμή τους είδε που έπεσαν και σταμάτησε κι αυτός. Η μηχανή του φίλου του είχε ανατραπεί σε μια λακκούβα, αλλά σηκώθηκαν αμέσως και δεν έδειξαν να ανησυχούν για κάτι. Φαίνονταν μόνο να έχουν γρατζουνιές.

Ο μάρτυρας δεν θυμόταν αν η Σόνια είχε ανασηκωθεί όσο η μηχανή ήταν σε κίνηση.

Τελικά όπως είπε, μετά το συμβάν η παρέα έφτασε στην παραλία. Εκείνος βούτηξε και οι υπόλοιποι κοιτούσαν με τον φακό των τηλεφώνων τους, τα σημεία που είχαν χτυπήσει.

Λίγο αργότερα η φίλη του τον ενημέρωσε πως η Σόνια δεν αισθανόταν καλά. Στα επόμενα δέκα με δεκαπέντε λεπτά, κάλεσαν για ασθενοφόρο , κανείς δεν ανταποκρίθηκε και τελικά αποφάσισαν να πάνε στη Χώρα και να βρουν ένα ταξί.

Όταν η κοπέλα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας, ο γιατρός είπε ότι δεν ήταν τίποτα σοβαρό.

Σε ότι αφορά στις φήμες που ακούστηκαν στο νησί , ότι η Σόνια είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού πριν από το τροχαίο, ανέφερε πως είναι παράλογες.

Δεύτερη μάρτυρας: Μου είπαν ότι η Σόνια δεν ξυπνούσε…

Η στενή φίλη της Σόνιας, βρισκόταν μαζί της και το μοιραίο βράδυ.

Όπως είπε μετά τη δουλειά συναντήθηκαν με δύο φίλους σε μπαράκι της Χώρας, ήπιαν ένα ποτό και αποφάσισαν όλοι μαζί να φύγουν για την παραλία, για νυχτερινό μπάνιο.

Όταν έφυγαν από το μπαράκι για τα σπίτια τους για να βάλουν τα μαγιό τους, η μάρτυρας προσπάθησε να καλέσει τη Σόνια στο τηλέφωνο, χωρίς αποτέλεσμα.

Τα δύο αγόρια πήραν με τις μηχανές τους τις κοπέλες από τα σπίτια τους και συναντήθηκαν ξανά στη διαδρομή προς την παραλία.

Κάποια στιγμή τους είδαν όπως προπορεύονταν να πέφτουν με την μηχανή. Η μάρτυρας είδε τη Σόνια και τον οδηγό να σηκώνονται γελώντας, να λένε ότι όλα ήταν καλά και να θέλουν να συνεχίσουν την πορεία τους. Στην παραλία ξεπλύθηκαν από τα αίματα και κάθισαν λίγο στις ξαπλώστρες.

«Μετά από κάποια ώρα που θέλαμε να φύγουμε, μου είπε ο Σύριος “αν μπορέσεις να ξυπνήσεις εσύ τη Σόνια, γιατί κοιμάται ..”. Αυτό συνέβη κατά τις πέντε παρά. Η Σόνια δεν ξυπνούσε και τα αγόρια την ανέβασαν με την ξαπλώστρα πάνω στο δρόμο μέχρι που ήρθε το ταξί, γιατί ασθενοφόρο δεν βρισκόταν».

«Στο Κέντρο Υγείας μάλωνα όλο το βράδυ με τον γιατρό γιατί ισχυριζόταν ότι είναι μεθυσμένη , ενώ εγώ του έλεγα ότι δεν είναι και πως κάτι άλλο συμβαίνει».

Ιατροδικαστής: Περίεργο το περιστατικό και χρήζει έρευνας

Το «Τούνελ» ζήτησε την συνδρομή του έγκριτου ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, προϊσταμένου της αρμόδιας υπηρεσίας Πειραιά.

Ο κ. Μπογιόκας αφού μελέτησε τις εκθέσεις της πρώτης ιατροδικαστή αλλά και του τεχνικού συμβούλου που όρισε η οικογένεια της άτυχης Σόνιας, ανέφερε:

«Είναι δύσκολο να εκφέρει άποψη ένας ειδικός εκ των υστέρων. Στην προκειμένη περίπτωση όμως υπάρχουν σημαντικά στοιχεία που μπορούμε να διερευνήσουμε».

Τόνισε πως η κίνηση της μηχανής και η πτώση της κοπέλας μας δίνουν κακώσεις μικτού τύπου.

«Θα περίμενε κανείς το συμβάν να δώσει κακώσεις αλλά και κάποιου είδους προστριβή στα χέρια, στους αγκώνες και τα πόδια που δεν περιγράφονται στην πρώτη έκθεση. Για να αναφέρονται κακώσεις στο αριστερό ημιμόριο της κεφαλής, προφανώς θα υπήρχαν. Οι γιατροί που έκαναν την κρανιοτομή θα προχώρησαν σίγουρα σε αξονική και θα φαινόταν η έκταση των τραυμάτων και της εσωτερικής αιμορραγίας. Αυτό θα φαινόταν και από την πρώτη εκτίμηση όταν την πήγαν στο Κέντρο Υγείας», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο ιατροδικαστής το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκαν τοξικολογικές εξετάσεις δεν θεωρείται παράλειψη στην προκειμένη περίπτωση, καθώς η νεκροτομή πραγματοποιήθηκε οκτώ μέρες μετά το συμβάν.

«Αυτό που θα μπορούσε να γίνει κατόπιν παραγγελίας εισαγγελέως και ανακριτικών αρχών, θα ήταν να εξεταστεί το δείγμα της πρώτης αιμοληψίας που ελήφθη από την κοπέλα όταν έφθασε στο Κέντρο Υγείας, που θεωρείται αξιόπιστο», τόνισε ο κ. Μπογιόκας.

Αναφορικά με το χτύπημα από όργανο για το οποίο γίνεται λόγος από τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας, ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, είπε στο «Τούνελ»:

«Δεν έχω δει φωτογραφίες για να είμαι σε θέση να αξιολογήσω. Και μια μπουνιά θεωρείται όργανο με τη διαφορά ότι είναι πιο πλατύ από μια βέργα που χτυπάει στο κεφάλι, ή ένα γκλομπ. Εάν είχε χτυπηθεί κάπως, κάπου και δεν είχε χάσει τις αισθήσεις της για ένα διάστημα έως και μισή ώρα, θα μπορούσε να αιμορραγήσει σε ένα δεύτερο στάδιο. Δηλαδή ήταν χτυπημένη και σε ένα δεύτερο στάδιο όπως πήγαινε, έχασε την ισορροπία της κι έπεσε. Κι αυτό μπορεί να έχει γίνει», τόνισε.

Όπως είπε η καλύτερη αξιολόγηση θα γινόταν από τους γιατρούς που την εξέτασαν πρώτοι και όχι από τους ιατροδικαστές που έπονται.

«Θεωρώ πως το περιστατικό είναι λιγάκι περίεργο. Για μένα δεν μπορεί κάποιος να είναι απόλυτος, εφόσον προέκυψαν κι άλλα στοιχεία, χρήζει διερεύνησης», κατέληξε.
Η μάνα: Θα φωνάζω κι απ’ τον τάφο μου ότι δεν είναι τροχαίο…

«Σας ικετεύω κάντε ότι μπορείτε για να φωτιστεί η αλήθεια για το παιδί μου».

Μ’ αυτά τα λόγια, η μητέρα της άτυχης Σόνιας απηύθυνε μέσω του «Τούνελ» δραματική έκκληση σε αυτόν που γνωρίζει τι πραγματικά συνέβη στην κόρη της, να της πει την αλήθεια .

Η ίδια δεν πείστηκε ποτέ ότι ο θάνατος της οφείλεται σε τροχαίο. Με τρεμάμενη φωνή περιέγραψε στην εκπομπή τη στιγμή που η Σόνια την κάλεσε στο τηλέφωνο για να της πει πως την επομένη θα τη συναντούσε.

«Ακούς αυτό το θρόισμα μανούλα; Αυτό είναι το εισιτήριο μου. Αύριο θα πιούμε μαζί καφέ». Η Σόνια όμως δεν έφτασε ποτέ στο πατρικό της.

Ανέφερε πως η κόρη της ήταν σε διάσταση με τον άντρα της και έκανε όνειρα για ένα νέο ξεκίνημα. Πήγε στην Σκιάθο για να εργαστεί ως σεφ, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για τα φροντιστήρια των παιδιών της.

Λίγο πριν συμβεί το κακό της εκμυστηρεύτηκε μιλώντας μαζί της στο τηλέφωνο πως φοβόταν, χωρίς να της διευκρινίσει τι και ποιον.

Το εισιτήριο της επιστροφής της άτυχης γυναίκας, σύμφωνα με την μητέρα της χάθηκε από τη τσάντα της και δεν βρέθηκε ποτέ.

«Εάν δεν μάθω τι συνέβη στο παιδί μου, δεν θα φύγω από αυτόν τον κόσμο. Πιστεύω πως την σκότωσαν και θέλω να βρεθεί ο ένοχος. Χίλια δικαστήρια να αποφανθούν ότι ήταν τροχαίο, εγώ κι από τον τάφο θα φωνάζω Νικολούλη βρες την αλήθεια του παιδιού μου…».

Πηγή: anikolouli

Διαβάστε Επίσης  Σε πόση ώρα κολλάς κοροναϊό ανάλογα με τη μάσκα που φοράς [πίνακας]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *