Αγγούρι. Ιδιότητες και χρήσεις βάλσαμο για το δέρμα

Αγγούρι. Ιδιότητες και χρήσεις βάλσαμο για το δέρμα
Αγγούρι. Ιδιότητες και χρήσεις βάλσαμο για το δέρμα
Τονωτική λοσιόν:

  • ½ αγγούρι,
  • 3 κ.σ. αμαμηλίδα και
  • 2 κ.σ. απεσταγμένο νερό.
Τα χτυπάς στο μπλέντερ και γεμίζεις ένα μπουκάλι. Ανακινείς καλά και με ένα βαμβάκι απλώνεις ταμποναριστά στην περιοχή των ματιών. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι και 3 εβδομάδες.
Για πρησμένα και κουρασμένα βλέφαρα: Eίναι η κλασική συνταγή: Φρεσκοκομμένες φέτες αγγουριού πάνω στα κουρασμένα βλέφαρα για 10 λεπτά καταπραΰνουν τα συμπτώματα και ξεκουράζουν το βλέμμα.

Mάσκα προσώπου για κανονικό-μεικτό δέρμα

  • Προετοιμασία της επιδερμίδας: Tρίψτε με το εσωτερικό της φλούδας του αγγουριού την περιοχή του προσώπου.
  • Παρασκευή της μάσκας: Περάστε το αγγούρι από τον τρίφτη, προσθέστε ένα ασπράδι αυγού και λίγες σταγόνες λεμόνι και ανακατέψτε το μείγμα καλά.
  • Eφαρμογή: Aπλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας για περίπου 10-20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά. (Kαλό είναι η μάσκα να εφαρμόζεται απόγευμα ή βράδυ, γιατί το λεμόνι είναι φωτοευαισθητοποιός ουσία και δεν πρέπει η επιδερμίδα να εκτίθεται αμέσως μετά στον ήλιο.)
Αγγούρι. Ιδιότητες και χρήσεις βάλσαμο για το δέρμα

Μάσκα ανάπλασης προσώπου:

 Λιώνεις ένα αγγούρι στο μπλέντερ, βάζεις λίγες σταγόνες λεμόνι και 1κ.σ. μέλι, που θα δώσει λάμψη στο πρόσωπό σου. Προτίμησε να τη χρησιμοποιήσεις το απόγευμα. ‘Αφησέ τη να δράσει για 20’ και ξέβγαλε με χλιαρό νερό.
Αναζωογονητική Μάσκα: Χρειάζεσαι το χυμό ενός αγγουριού, στον οποίο θα ρίξεις λίγες σταγόνες λεμονιού. Άπλωσέ το στο πρόσωπό σου σαν μάσκα. Θα βελτιώσει την όψη της επιδερμίδας σου και θα φαίνεται πιο λαμπερή.

Για λάμψη στα μάτια:

Κόψε δυο φέτες αγγούρι και τοποθέτησέ τες πάνω στα μάτια σου. Ξάπλωσε και άφησέ τες να δράσουν για 20’. Αμέσως θα δείξεις πιο ξεκούραστη και το πρήξιμο και οι μαύροι κύκλοι θα υποχωρήσουν.

Mάσκα προσώπου για αφυδατωμένο δέρμα:

Eφαρμόστε στο πρόσωπο μια καθαρή γάζα, την οποία προηγουμένως θα έχετε εμποτίσει σε πράσινο τσάι. Πάνω από τη γάζα, ακουμπήστε μακρόστενες φέτες φρέσκου αγγουριού, καλύπτοντας και τα μάτια.
Διαβάστε Επίσης  DIY μάσκα με αβοκάντο για λαμπερά και υγιή μαλλιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *