Έτσι θα φροντίσεις τα νύχια των ποδιών που μεγαλώνουν στραβά!

Όταν τα νύχια των ποδιών
μεγαλώνουν προς τα μέσα ο πόνος είναι ανυπόφορος. Θα πρέπει να ασχοληθείς με την περιποίηση τους πριν φτάσεις σε σημείο να χρειαστείς χειρουργική επέμβαση.

Τι φταίει και τα νύχια των ποδιών μεγαλώνουν προς τα μέσα;

– Τα λάθος παπούτσια

Τα παπούτσια που είναι πάρα πολύ σφιχτά ή δεν αγκαλιάζουν σωστά το πόδι πιέζουν τα δάχτυλα των ποδιών μας, προκαλώντας πόνο. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα, η άκρη του νυχιού να γυρίσει προς τα μέσα στο δέρμα, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται προς λάθος κατεύθυνση.

– Κάποιος τραυματισμός

Οι τραυματισμοί μπορεί επίσης να είναι μια από τις κυριότερες αιτίες της ανώμαλης ανάπτυξης των νυχιών. Αν δηλαδή μετά από έναν τραυματισμό, έχεις χάσει το νύχι σου ή έχει σπάσει πολύ βαθιά, υπάρχει η πιθανότητα το δέρμα να αρχίσει να μεγαλώνει γύρω από το νύχι και να το εγκλωβίσει, όσο θα προσπαθεί να μεγαλώσει, προκαλώντας περισσότερο πόνο.

– Η κακή φροντίδα

Σε αντίθεση με το μανικιούρ των χεριών μας, δεν θα πρέπει να κόβουμε τα νύχια μας σε οβάλ σχήμα, αλλά στην ευθεία, μιας και όταν είναι οβάλ μπορούν πιο εύκολα να πιεστούν προς τα κάτω και να αρχίσουν να μεγαλώνουν μέσα στο δέρμα μας.

Τι να κάνεις για να φροντίσεις τα νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα;

Ποδόλουτρο για να μαλακώσει το δέρμα

Πριν ξεκινήσεις να κάνεις το οτιδήποτε, θα πρέπει να χαρίσεις στα πόδια σου ένα καλό ποδόλουτρο, μιας και έτσι θα γίνει το δέρμα σου πιο απαλό.

Θα πρέπει να κάνεις ποδόλουτρο δύο με τέσσερις φορές την εβδομάδα, για περίπου 20 λεπτά, ώστε να φροντίσεις και για την υγιεινή των ποδιών σου. Είναι πολύ βασικό να χρησιμοποιείς χλιαρό ή ζεστό νερό και σε καμία περίπτωση κρύο, μιας και δεν θα δεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βάλε ένα κομμάτι βαμβάκι κάτω από το νύχι

Πάρε ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι και στρίψ’ το με τα δάχτυλα σου, ώστε να γίνει ένα λεπτό ρολό. Έπειτα, σήκωσε ελαφρά το νύχι σου στο σημείο που έχει μπει στο δέρμα και προσεκτικά βάλτο από κάτω, ώστε να το χωρίσεις από το δέρμα.

Θεράπευσε τον πόνο με απλά υλικά

Βάλε μηλόξυδο με μία μπατονέτα πάνω στην πληγή, αρκετές φορές την ημέρα. Το μηλόξυδο έχει την ιδιότητα να θρέφει το δέρμα και να βοηθά στην πρόληψη των λοιμώξεων.

Ένα εξίσου αποτελεσματικό συστατικό είναι και το έλαιο ευκαλύπτου, του οποίου μια μικρή ποσότητα μπορεί να σε ανακουφίσει από τον πόνο, αλλά και να βοηθήσει στην πρόληψη των λοιμώξεων.

Χρησιμοποίησε μια φέτα λεμόνι και τρίψτην απαλά πάνω στην πληγή. Το λεμόνι μπορεί να βοηθήσει ακόμη και αν το δάχτυλο του ποδιού σου έχει ήδη μολυνθεί.

Αν όμως έχει συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να το τυλίξεις γύρω από τα νύχια σου, χρησιμοποιώντας έναν επίδεσμο και αφήνοντας το να δράσει για μια ολόκληρη ημέρα. Το οξύ του λεμονιού θα καταπολεμήσει την ήδη υπάρχουσα λοίμωξη.

Αν παρ’ όλα αυτά δεν υποχωρήσει το πρόβλημα και επιδεινωθεί ο πόνος, καλό θα ήταν να επισκεφθείς κάποιον γιατρό, ώστε να το προλάβεις πριν γίνει χειρότερη η κατάσταση!

Πηγή: teta.gr

Διαβάστε Επίσης  Φτιάξτε μόνες σας στο σπίτι φυσική χαλάουα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *