Φτιάχνω φυτικό γιαούρτι

Δεν είναι λίγοι αυτοί

που έχουν αποκλείσει τα γαλακτοκομικά, συμπεριλαμβανομένου και του γιαουρτιού, από την διατροφή τους. Άλλοι επειδή έχουν δυσανεξία στην λακτόζη, άλλοι επειδή διαπίστωσαν πως τα γάλατα του εμπορίου, και άρα και τα παράγωγά τους, δεν είναι και ότι πιο υγιεινό προς κατανάλωση και τέλος είναι και εκείνοι που έχουν επιλέξει να αποκλείσουν εντελώς τα ζωικά τρόφιμα.

Έλα όμως που στην φυσική τους μορφή είναι απαραίτητα και μας αρέσουν, αλλά και τα χρειαζόμαστε για διάφορες συνταγές, οπότε τι κάνουμε; 
Για το γάλα έχουμε πει και έχουμε φτιάξει το απίθανο αμυγδαλόγαλα, που είναι θρεπτικότατο και νοστιμότατο.

Διαβάστε Επίσης  Προθεσμία για τη Μεγάλη Δευτέρα σε Λυκουρέζο και Παναγόπουλο
Έτσι βρήκαμε λύση για το ένα, μήπως θα μπορούσαμε να βρούμε κάτι ανάλογο και για το γιαούρτι
Μα και βέβαια μπορούμε και τον τρόπο μας δείχνει το εκπληκτικό www.ftiaxno.grπου είναι πραγματικά πρωτοπόρο σε πάρα πολλά θέματα.
Η ακόλουθη συνταγή είναι για να φτιάξετε φυτικό γιαούρτι σπίτι σας πολύ εύκολα και γρήγορα, με μόνο δύο συστατικά, σε αναλογία 1:1 
Υλικά
  • ένα μέρος κάσιους (ανάλατα και άψητα) και
  • ένα μέρος νερό (υπολογίστε ανάλογα την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε)
Διαδικασία
Χτυπάτε τα κάσιους με το νερό, στο μούλτι ή το μπλέντερ, μέχρι να γίνει ένας υδαρής χυλός, χωρίς κομματάκια κάσιους μέσα. 
Ρίχνετε το μείγμα σε ένα γυάλινο βάζο και φροντίζετε να φτάνει μέχρι λίγο παραπάνω από την μέση, διότι θα φουσκώσει. Στην συνέχεια σκεπάζετε το στόμιο με μία πετσέτα και αφήνετε σε ζεστό σημείο, περίπου 12 ώρες, μέχρι να πήξει και είναι έτοιμο. 
Tip: Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας (χωρίς φλούδια, άψητα και ανάλατα, εννοείται), δοκιμάστε διάφορους ώστε να καταλήξετε σε αυτόν που θα σας ικανοποιεί περισσότερο.
Καλή επιτυχία!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *