Τρεις λόγοι που μπορεί να ματώνουν τα ούλα

Το μάτωμα των ούλων

είναι αρκετά συχνό καιαποτελεί ένδειξη ασθένειας των ούλων (ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα κ.α.), η οποία προκαλείται από τη συσσώρευση βακτηρίων και τον σχηματισμό οδοντικής πλάκας.

Κάποιοι θεωρούν ότι το επιθετικό βούρτσισμα είναι ο βασικός λόγος που ματώνουν τα ούλα αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι που πιθανόν δεν γνωρίζετε…
1. Άγχος και κακή διατροφή
Οι ειδικοί παρατηρούν συχνά να ματώνουν τα ούλα μαθητών που δεν τρέφονται σωστά, κοιμούνται πολύ αργά το βράδυ και έχουν άγχος για τα μαθήματα, παράγοντες που επηρεάζουν την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμήσει τη φλεγμονή που προκαλούν τα βακτήρια του στόματος. Είναι απαραίτητο να ακολουθείτε τόσο εσείς όσο και τα παιδιά μια ισορροπημένη διατροφή (πλούσια σε πρωτεΐνες, λαχανικά και βιταμίνες C και ) και να κοιμάστε επαρκώς.
2. Φάρμακα
Κάποια φάρμακα, όπως τα αντικαταθλιπτικά και τα φάρμακα για την υπέρταση, προκαλούν ξηροστομία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται τα βακτήρια του στόματος με αποτέλεσμα τα ούλα να ερεθίζονται, να πρήζονται και να ματώνουν. Συζητήστε το ενδεχόμενο αυτό με τον οδοντίατρο ή τον γιατρό σας.
3. Ασθένειες
Χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης μπορεί να επηρεάσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να οδηγήσουν σε πρήξιμο και μάτωμα των ούλων. Εάν παρατηρείτε αίμα στα ούλα για μεγάλο διάστημα συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για το ενδεχόμενο να πρέπει να υποβληθείτε σε τσεκ απ.
Διαβάστε Επίσης  Ο καταρράκτης αφαιρείται πλέον πριν… ωριμάσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *