Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!! Είστε 67 ετών και ανασφάλιστος; Διαβάστε πώς μπορείτε να πάρετε μηνιαίο επίδομα 360 ευρώ..

Αυτά είναι τα κριτήρια

και τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέτουν οι δικαιούχοι στον ΟΓΑ για να λάβουν το νέο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερήλικων.

Το εν λόγω επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, του ΟΓΑ χορηγείται πλέον και στους ανασφάλιστους υπερήλικες σε αυτούς που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, και καταβάλλεται από τον Οργανισμό εφόσον πληρούν αθροιστικά τις εξής προϋποθέσεις:
– Έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους
– Δεν λαμβάνουν ή δεν δικαιούνται να λάβουν σύνταξη από το εξωτερικό ή οποιαδήποτε ασφαλιστική ή προνοιακή παροχή από την Ελλάδα, μεγαλύτερη από το πλήρες ποσό του μηνιαίου επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων 
Το ποσό του επιδόματος καταβάλλεται πλήρες για όσους πληρούν αθροιστικά τα κριτήρια και έχουν συμπληρώσει στη χώρα τουλάχιστον 35 πλήρη έτη διαμονής και μειώνεται κατά 1/35 για κάθε 1 έτος που υπολείπεται των 35 ετών διαμονής στη χώρα.
Σε περίπτωση που η σύνταξη ή παροχή που λαμβάνουν από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, είναι μικρότερη από το επίδομα, δικαιούνται το ποσό της διαφοράς που προκύπτει μετά την αφαίρεση του ποσού της σύνταξης ή παροχής που λαμβάνουν από το επίδομα. Αν το ποσό που προκύπτει είναι μικρότερο από 20 ευρώ δεν καταβάλλεται το επίδομα.
Σε περίπτωση μεταβολής του ποσού της σύνταξης ή της παροχής που λαμβάνουν από το εξωτερικό ή την Ελλάδα, αντίστοιχα, οι δικαιούχοι υποχρεούνται να το δηλώσουν αμέσως, προκειμένου να τροποποιηθεί αναλόγως το ποσό του επιδόματος.
Για όσους λαμβάνουν σύνταξη ή άλλη παροχή από οποιοδήποτε φορέα του εξωτερικού, η νομισματική ισοτιμία λαμβάνεται υπόψη την 1η εργάσιμη ημέρα του έτους κατά τη χορήγηση, την επαναχορήγηση ή την τροποποίηση του ποσού της παροχής που λαμβάνουν από τον αρμόδιο για την καταβολή αυτής φορέα, λόγω αλλαγής του ποσού της σύνταξης που λαμβάνουν από τον φορέα του εξωτερικού.
Διαβάστε Επίσης  Καιρός: Ξανά στα ύψη ο υδράργυρος - Σε ποιες περιοχές θα αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *