Ποια φρούτα βοηθάνε στην απώλεια βάρους;

Η χαμηλή πρόσληψη ζάχαρης

είναι σημαντικός παράγοντας απώλειας ή διατήρησης του βάρους. Η ζάχαρη δεν βρίσκεται μόνο σε επεξεργασμένα τρόφιμα, γλυκά ή στο έτοιμο φαγητό αλλά και στα φρούτα. 

Ποια φρούτα περιέχουν χαμηλή περιεκτικότητα σακχάρων ή αλλιώς φρουκτόζης και είναι ιδανικά για διατροφή;

Γκρέιπφρουτ
Το γκρέιπφρουτ είναι ίσως το πιο δημοφιλές φρούτο σε ό,τι αφορά την διατροφή και την απώλεια βάρους. Η υψηλή περιεκτικότητα του γκρέιπφρουτ σε νερό βοηθά στην αύξηση του αισθήματος πληρότητας συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της υπερφαγίας. Το γκρέιπφρουτ περιέχει μόλις εννέα γραμμάρια ζάχαρης και πολύ λίγες θερμίδες.
Οι διατροφολόγοι το συμπεριλαμβάνουν σε ένα ισορροπημένο διατροφολόγιο απώλειας βάρους καθώς η ενέργεια που χρειάζεται να ξοδέψει ο οργανισμός για το αφομοιώσει είναι περισσότερη από τις θερμίδες που παρέχει. Με την λογική αυτή, το γκρέιπφρουτ βοηθά στην απώλεια βάρους και στην διατήρηση μιας λεπτής σιλουέτας.
Αβοκάντο
Το αβοκάντο αποτελεί συχνή διατροφική επιλογή των αθλητών ή όσων επιθυμούν να χάσουν βάρος και να αυξήσουν τον μεταβολικό τους ρυθμό. Καθώς ένα μέτριο αβοκάντο περιέχει μόνο ένα γραμμάριο ζάχαρης είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους ελέγχουν την πρόσληψη ζάχαρης ή και τους διαβητικούς.
Ακόμη, ένα μέτριο σε μέγεθος αβοκάντο, περιέχει περίπου 20 γραμμάρια «καλού» λίπους, το οποίο συμβάλλει στην αύξηση του μεταβολισμού και στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης που ευνοεί σημαντικά την απώλεια λίπους.
Σμέουρα και βατόμουρα
Τα μούρα είναι γενικά από φρούτα που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.
Ένα φλιτζάνι σμέουρα και βατόμουρα περιέχει λιγότερο από επτά γραμμάρια ζάχαρης, γεγονός που τα κάνει ιδανικά για δίαιτα.
Ροδάκινα
Ένα μέτριο ροδάκινο περιέχει περίπου 13 γραμμάρια ζάχαρης, γεγονός που το κατατάσσει στα χαμηλά σε σάκχαρα φρούτα. Ακόμη, το ροδάκινο είναι ένα από τα πλουσιότερα σε νερό, φρούτα, καθώς αποτελείται κατά 89% από νερό.
Η νόστιμη και γλυκιά του γεύση σε συνδυασμό με τα θρεπτικά συστατικά του και την χαμηλή ενέργεια που προσφέρει, το κάνουν ιδιαίτερα αγαπητό φρούτο για όσους προσέχουν την σιλουέτα αλλά και την υγεία τους.  
Διαβάστε Επίσης  Αν κουράστηκες, ξεκουράσου· μην παραιτείσαι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *