Λαχταριστές κοτομπουκίτσες με λαχανικά

Υλικά


750 γραμμάρια κιμάς κοτόπολου
1 κολοκύθι τριμμένο από το χοντρό μέρος του τρίφτη
½ κουταλάκι του γλυκού κάρι σε σκόνη
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 αυγό
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
2-3 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο αλεύρι από το οποίο θα περάσουμε τις μπουκιές κοτόπουλου
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση


Ζητάμε από το χασάπη να μας κόψει κιμά από φιλέτο στήθος κοτόπουλου, ώστε το κοτόπουλο να μην έχει πέτσες και να τον περάσει μια φορά από τη μηχανή του κιμά, συγκεκριμένα από το χοντρό κόσκινο. Όταν ξεκινήσουμε να μαγειρεύουμε θα πρέπει πρώτα να καθαρίσουμε τα λαχανικά.
Πλένουμε την πιπεριά, αφαιρούμε το κοτσάνι και τους σπόρους και στη συνέχεια την κόβουμε σε ψιλά μικρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε το κολοκύθι και τον κόβουμε στον τρίφτη από το χοντρό μέρος.Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά κοτόπουλου μαζί με την πιπεριά και το τριμμένο κολοκύθι.
Πολτοποιούμε στο μούλτι το σκόρδο, καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το τρίβουμε στον τρίφτη. Προσθέτουμε στο μπολ με τον κιμά το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ψιλοκομμμένα φύλλα μαϊντανού.
Ρίχνουμε μέσα στο μπολ το αυγό, ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη, ½ κουταλάκι του γλυκού κάρι,2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για 7-8 λεπτά ώστε να αναμειχθούν καλά.Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά για να γίνει σφιχτό.
Μετά το χρόνο αυτό, το βγάζουμε από το ψυγείο και αρχίζουμε να πλάθουμε τον κιμά σχηματίζοντας μικρά κεφτεδάκια. Ενώ πλάθουμε βρέχουμε με νερό τα χέρια μας για να μην κολλάει ο κιμάς.



Μόλις φτιάξουμε τα κεφτεδάκια, με αυτά τα υλικά θα μας βγουν 20-25,βάζουμε λίγο αλεύρι σε ένα πιάτο και τα αλευρώνουμε. Τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.

Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και τοποθετούμε τις μπουκιές κοτόπουλου μέσα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά.

Διαβάστε Επίσης  Ασκήσεις για καλύτερο σεξ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *