Βάλτε ιονιστές στη γλάστρα σας για καθαρή ατμόσφαιρα και λαμπερό δέρμα

Ο καθαρός αέρας και το περισσότερο
οξυγόνο μέσα στο σπίτι βοηθά την ατμόσφαιρα και σφίγγει το δέρμα. Η Αρέκα, η Σανζιβιέρα και ο Πόθος μπορούν να βελτιώσουν καθοριστικά τις συνθήκες διαβίωσης, στο σαλόνι, την κρεβατοκάμαρα, την υγεία και την ομορφιά μας γενικότερα.


Στο σαλόνι 
Αρέκα 

Είναι συνηθισμένο οικιακό είδος φοίνικα που δημιουργεί αίσθηση δροσιάς επειδή απελευθερώνει μεγάλες ποσότητες οξυγόνου. Η Αρέκα, που κατάγεται από τη Μαδαγασκάρη, αναπτύσσεται σαν θάμνος και μπορεί να φτάσει τα δύο μέτρα σε ύψος. Υπάρχει σε αφθονία στο ελληνικό εμπόριο και τα φύλλα της έχουν παλαμοειδές σχήμα. Ευδοκιμεί σε σκιερούς χώρους με μέτριο φωτισμό και μέση θερμοκρασία τους 16 βαθμούς Κελσίου. Χρειάζεται απαραίτητα υγρασία, γι’ αυτό το χώμα πρέπει να διατηρείται συνεχώς νωπό και τα φύλλα να ραντίζονται τακτικά με νερό, διαφορετικά κιτρινίζουν.


Στο υπνοδωμάτιο
Σανσιβιέρα η Τριζώνη

Πρόκειται για ένα από τα 70 διαφορετικά είδη Σανζιβιέρας που έχει την σπάνια ιδιότητα να απελευθερώνει οξυγόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ονομάζεται αλλιώς « γλώσσα της πεθεράς» λόγω του σχήματος που έχουν τα φύλλα της. Συγκαταλέγεται στα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου και αυτό διότι τα φύλλα της σανζιβιέρας αποθηκεύουν νερό στο εσωτερικό τους και έτσι δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Το πότισμα γίνεται κάθε δέκα μέρες το καλοκαίρι και κάθε είκοσι το χειμώνα αλλά είναι απαραίτητη η αλλαγή γλάστρας κάθε χρόνο. Σημαντικό για την ανάπτυξη της σανζιβιέρας είναι το φως γι΄ αυτό πρέπει να τοποθετείται σε ηλιόλουστους χώρους, διαφορετικά τα φύλλα ξεθωριάζουν. Ευδοκιμεί εύκολα ακόμη και σε ανθυγιεινές συνθήκες ατμόσφαιρας και ξηρό αέρα, γι΄ αυτό προτιμάται σε γραφεία, εστιατόρια και άλλους επαγγελματικούς χώρους.

Σε κάθε χώρο
Πόθος

Ένα από τα πιο συνηθισμένα φυτά στην Ελλάδα, ο Πόθος έχει την μοναδική ικανότητα να απομακρύνει τα φορμαλδεΰδη και άλλες πηκτικές χημικές ουσίες, που υπάρχουν σε ένα χώρο και είναι επικίνδυνες για την υγεία. Ο Πόθος που αλλιώς λέγεται και Κισσός του διαβόλου, προέρχεται από την Νοτιοανατολική Ασία, έχει πολλές ποικιλίες και τα φύλλα του έχουν χαρακτηριστικό σχήμα καρδιάς. Η καλλιέργεια του είναι εύκολη, αντέχει στο κρύο και τις υψηλές θερμοκρασίες και ευδοκιμεί σε χώρους προστατευμένους από τον αέρα και τον ήλιο. Ο Πόθος αναπτύσσεται καλύτερα με το φως αρκεί να μην εκτίθεται απευθείας στην ηλιακή ακτινοβολία (π.χ να βρίσκεται πίσω από μια κουρτίνα). Πολλαπλασιάζεται εύκολα τοποθετώντας ένα κλαδί σε δοχείο με νερό μέχρι να βγάλει ρίζες.

Διαβάστε Επίσης  Τρία φρούτα και δυο σαλάτες την ημέρα καταπολεμούν το άγχος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *