Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα παιδικά αθλήματα – Τι να επιλέξεις για το δικό σου παιδί

Εκτός από το σχολείο που καταλαμβάνει

στα παιδιά όλο τους το πρωινό, πολλοί μαθητές πλέον, όλων των ηλικιών, έχουν εξωσχολικές δραστηριότητες που τους γεμίζουν και το απόγευμα (φροντιστήρια, ξένες γλώσσες, ιδιαίτερα, ωδείο / μουσική κ.λπ.).

Και ενώ όλα αυτά είναι πολύ καλά για την πνευματική εκπαίδευση του παιδιού σου, τι γίνεται με το σώμα του;
Μήπως χρειάζεται κάτι για να εκτονώνεται, να παραμένει σε φόρμα και να διασκεδάζει;
Σήμερα, σου παρουσιάζουμε μία λίστα με κάποια αθλήματα που καλό θα ήταν εξετάσεις μαζί με το παιδί σου, προτού καταλήξεις σε ένα:
  • Καλλιτεχνική γυμναστική: Κατάλληλη για παιδιά άνω των 4 ετών. Είναι βοηθητική σε περιπτώσεις προβλημάτων σπονδυλικής στήλης και ενισχύει την αντοχή. Έχει επίσης ψυχολογικά οφέλη, καθώς οδηγεί τον αθλούμενο σε υψηλότερα επίπεδα αυτοεκτίμησης.
  • Πολεμικές τέχνες: Κατάλληλες για παιδιά άνω των 3 ετών, οι πολεμικές τέχνες προσφέρουν αρμονική ανάπτυξη σε όλο το σώμα, ευκινησία και ευλυγισία, ενώ τα βοηθούν να νιώθουν πιο ασφαλή και σε έλεγχο.
  • Ποδόσφαιρο: Κατάλληλο για παιδιά άνω των 6 ετών. Το ποδόσφαιρο γυμνάζει πολύ τους μυς των ποδιών και βελτιώνει τις αναπνευστικές λειτουργίες, τα αντανακλαστικά και την αντοχή. Είναι ένα ομαδικό άθλημα που θα πειθαρχήσει το παιδί σας.
  • Κολύμβηση: Κατάλληλη ακόμα και για βρέφη! Αναπτύσσει όλο το μυοσκελετικό σύστημα και βελτιώνει την ευκινησία και την ευλυγισία. Μπορεί να μην προάγει το ομαδικό πνεύμα σε πρώτο στάδιο, αλλά θα εξοικειώσει το παιδί σας με το υγρό στοιχείο και θα αποτελέσει καλή ενασχόληση στις επόμενες διακοπές σας.
  • Μπάσκετ: Κατάλληλο για παιδιά άνω των 6 ετών, το μπάσκετ εξασκεί όλο το μυϊκό σύστημα, αλλά αναπτύσσει και τον συντονισμό των κινήσεων και τα αντανακλαστικά. Επίσης, το μπάσκετ διέπεται από κανόνες που απαγορεύουν τις επαφές μεταξύ των παικτών, συνεπώς περιορίζει την επιθετική συμπεριφορά.
  • Τένις: Κατάλληλο για παιδιά άνω των 7 ετών. Το τένις δεν θεωρείται συμμετρική άσκηση, γιατί γυμνάζει περισσότερο την μία από τις δύο πλευρές του σώματος. Παράλληλα όμως, βελτιώνει τον προσανατολισμό και την ακρίβεια των κινήσεων, καθώς επίσης την αντοχή και την επαγρύπνηση.
  • Βόλεϊ: Κατάλληλο για ηλικίες μετά τα 7, ενδυναμώνει όλες τις μυϊκές δυνάμεις των χεριών, των ποδιών και του κορμού με το συνεχές τέντωμα που απαιτεί. Το βόλεϊ συμβάλλει επίσης σε ιδιαίτερα αυξημένη κατανάλωση ενέργειας.
  • Ξιφασκία: Ακόμα και από την ηλικία των 5 ετών, το παιδί σας μπορεί να μάθει να χρησιμοποιεί ένα (πλαστικό) ξίφος και να βελτιώσει τον συντονισμό των κινήσεων του και τα αντανακλαστικά του.

    • Σκι: Οι πρώτες καταβάσεις μπορούν να ξεκινήσουν και από την ηλικία των 3 ετών. Το σκι συμβάλλει σημαντικά στις αναπνευστικές λειτουργίες και την ανάπτυξη των μυών, ενώ φέρνει το παιδί σας πιο κοντά στη φύση.
    • Χορός: Και τα αγόρια και τα κορίτσια μπορούν αν επιδοθούν στον χορό από τα 6 τους, αναπτύσσοντας ομοιόμορφα το μυϊκό τους σύστημα και βελτιώνοντας την αντίληψη του σώματός τους. Είναι μια ενασχόληση που απαιτεί υπομονή και συνέπεια.
    Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να συμβουλεύεστε το ίδιο το παιδί σας πρώτα και να επιλέξετε κάτι που θα είναι και καλό για την υγεία του αλλά και ευχάριστο για το ίδιο!
    Διαβάστε Επίσης  Πέθανε ο επιχειρηματίας που λήστεψαν και πυροβόλησαν στην Κηφισιά

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *